The North Face´i tootejuhi Henri Kruuseli sõnul on elamusretkede ja The North Face´i koostöö asjade loomulik kulg tänu ühistele eesmärkidele: „The North Face´i eesmärk on inspireerida inimesi avastama – olgu see siis kõrgel Himaalajas piire kombates või kodumetsas uut rada pidi jalutades. Selle tulemusena on maailmas kiiret populaarsust kogumas kerge matkamine (light hiking), mis on täpselt see, mille eestvedamisega elamusretked Eestis tegelevad.“

Elamusretkede korraldaja Kunnar Karu sõnul on koos The North Face´iga soov viia looduses liikumise rõõm veelgi rohkemate eestlasteni. „Kuigi Eestimaa on väike, on siin hulgaliselt kauneid kohti, mille avastamata jätmine oleks lausa patt! Koostöös The North Face’ga on plaanis elamusretkelisi ka rajal üllatada – just siis, kui nad seda kõige vähem ootavad. Elamusretkede olemus ei muutu, oleme aastaringselt matku korraldanud juba alates 2008. aastast ja soovime endiselt pakkuda avastamisrõõmu, mõnusat seltskonda ja sportliku ajaveetmise võimalust,“ selgitas Karu.

2016. aastal saab Eestimaa loodust nautida 12 elamusretkel ning kolmel kepikõnni- ja käimismaratonil. Koos kõikide osalejatega on plaanis kokku koguda ligi 50 tuhat elamuskilomeetrit, mis on sama pikk maa kui 70 korda ümber Eestimaa sammuda.

Elamusretkedele on oodatud kõik, kellele aktiivne liikumine, looduse nautimine ja uute kohtade avastamine naudingut pakub. Järgmised retked juba 24. ja 27. veebruaril. Tule loodusesse!