Tänavune, kokku seitsmest etapist koosnev karikasari sai alguse 7. juunil Paide sprindietapiga, kus haaravas finišiheitluses alistas Priit Ailt kõige napimalt Hans Kormani. Lisaks Paidele jagus suve jooksul veel põnevaid etappe Valka, Mellistesse, Viljandisse, Tartusse ja Sakusse.

Vaatamata avaetapi napile allajäämisele on finaaletapi eel just Korman üks neist meestest, kes sarja üldvõidu endale Elvas võib kindlustada. Hetkel kolmandal kohal paiknev Korman jääb liidrina starti minevast Mart Suurkivist maha 33 punktiga, samas kui etapivõit tähendab 50 punkti. Suurepärased šansid üldvõidule on ette näidata ka teist kohta hoidval Harri Sokul, kuid tema start Elva finaaletapil pole käesolevaga veel kindel.

Naiste arvestuses on karikavõidu sisuliselt juba kindlustanud Sirlet Viilas, kellel on tagapool paikneva Ursel Velve ja Kaidi Kivioja ees ette näidata 45 punktiline edu. Sirleti võimalused Elvas teeb sedavõrra lihtsamaks asjaolu, et nagu mitmel varasemalgi etapil, puudub stardist just Kivioja, kes samal päeval heitleb Stockholmi MK-etapil maailma absoluutse triatloniparemikuga.

Laupäevane karikasarja finaaletapp Elva kesklinnas toimub traditsioonilise sprindietapina. 750 m ujumisest, 20 km rattasõidust ja 5 km jooksust toimuva põhidistantsi start antakse Raekoja taga asuva Arbi järve kallastelt kell 14.30. Enne seda on kavas ka veel poole lühem noorte ja harrastajate start ning kell 12.00 toimuv laste võistlus.

Võistluse korraldajate Elva Spordiliidu ja Tartu Ujumisklubi sõnul on Elva Linnatriatloni starti oodatud kõik spordi- ja liikumissõbrad, seda enam, et tegemist on ühe viimase võimalusena veel tänavusel hooajal võistluskorras triatloni läbida.