Roman Fosti on Narva Energiajooksu eel ootusärev: “Tulen kaitsma Eesti meistritiitlit ja soovin joosta parema aja kui eelmisel aastal. Ootan kõiki jooksuhuvilisi raja äärde kaasa elama.”

Lily Luik soovib samuti tiitlit kaitsta: „Ootan võistluselt kõrgeimat poodiumikohta ja Eesti meistritiitlit. Hetkeseis on hea, aga ma ei ole saanud väikese jalaprobleemi tõttu joosta nii palju, kui tahaksin. Kindlasti pole ma valmis isiklikuks rekordiks, aga soovin anda endast hetke maksimumi ja lõpetada positiivsete emotsioonidega.”

Narva Energiajooksu programmi kuulub lisaks 21,1-kilomeetrisele poolmaratonile 7-kilomeetrine distants jooksjatele, kõndijatele ja kepikõndijatele. Energiajooksuga samal ajal toimub Narva linnuse hoovis Eesti Energia poolt korraldatav Energiapäev, mis algab kell 11 Draakoni lastejooksudega ja jätkub kohalike tantsukollektiivide ning ansambli Mjäu ja Daniel Levi bändi etteastetega.

Narva Energiajooks on Selver Linnajooksude sarja kolmas etapp. Linnajooksude kahe esimese etapi esikolmik on olnud muutumatu: Ibrahim Mukunga Wachira, Roman Fosti ja Sergei Tšerepannikov. Kas poolmaratoni distantsil jätkub sama paremusjärjestus või on jõudude vahekord erinev, selgub juba homme Narvas. Pärast kahte linnajooksude etappi on sarja liider keenialane Ibrahim Mukunga Wachira ajaga 59 minutit ja 15 sekundit, talle järgneb Roman Fosti 42 sekundilise kaotusega. Kolmandal positsioonil on Sergei Tšerepannikov, kes kaotab liidrile 2 minutit ja 43 sekundit.

Naistest juhib Selver Linnajooksude sarja Kaisa Kukk (Treeningpartner/Diadora) ajaga 1:14:01, enam kui kaheminutilise kaotusega hoiab teist kohta Grete Tõnne (Eesti Maaülikooli Spordiklubi), kellele omakorda kaotab 12 sekundit Moonika Pilli (Jooksupartner). Selver Linnajooksude arvestuses on kolmanda etapi eel 314 jooksjat, kelle hulgas on 130 naist.

Narva Energiajooksule on veel võimalik internetis registreeruda täna kella 17.00ni Spordiürituste Korraldamise Klubi koduleheküljel www.jooks.ee.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul.