Septembri jooksul on Lions klubid ja mitmeid suurettevõtted toetanud Lions klubide poolt algatatud üle-eestilist heategevuskampaaniat „Spordijalanõud suurperede lastele“.

„Lionid alustasid oma heategevuskampaaniat üle- euroopalise spordinädala raames sportlikult, 10.septembri hommikul, kui Tallinna Vabaduse platsil andis ürituse partooni Mart Poomi stardipaugu rahvusvahelisele 360 km pikkusele heategevusretkele „Freedom Charity Run“ Tallinnast Riiga. Eestimaad läbival retkel osales ca 200 spordisõpra.

Üritusel osalenud Harjumaa suurperede esindajad

Sportliku eeskujuga ja heategevuskampaaniaga soovisime sel aastal toetada suurperedes elavaid lapsi ning innustada neid veelgi rohkem liikuma ning sporti tegema. Sest seeläbi on lapsed tervemad ning neil läheb siis ka õppimine paremini.“ kommenteeris Heikki Koort, Lions Eesti kuberner 2015- 2016.

Toetaja Nike esindja Rainer Tops tänab Mart Poomi

Eestis elab 143 suurperet (alates 7 last peres), kus kasvad ligi 1500 last. Heategevuskampaaniaga koguti ligi 6000 eurot. Projekti suurtoetajateks olid Eesti Olümpiakomitee, Tallinna Linnavalitsus, Jalajälg AS, Kaubamaja, ABC Motors, Lions klubid üle Eesti ning mitmed eraisikud.