Credit24 Rahvaliiga sarja projektijuhi Mihkel Sagari sõnu jääb sel aastal rahvaliiga üldine formaat samaks, mis eelmiselgi. „Mängud toimuvad A-, B-, ja C-tugevusgruppides, millest viimasesse ootame osalema ka segavõistkondi,“ lisas ta. „Kaks hooaega tagasi esmakordselt sarja lisandunud C-tugevusgrupp on mõeldud eelkõige algajatele võrkpallisõpradele. Viimane hooaeg näitas, et nõrgimate hulka pani end kirja nii mõnigi võistkond, kes taseme poolest võiks mängida B-tugevusgrupis. Seega sooviksin üles kutsuda kõiki eelmise hooaja C-tugevusgrupi tugevamaid võistkondi, end sel aastal proovile panema B-tugevusgrupis. Usun, et tugevam ja võrdsem konkurents on parem viis võistkonna arenguks, kui siis nõrgemas grupis äsja alustanud nn pühapäeva satsile kiirelt pähe teha,“ tõdes Sagar.

„Kõik duubelvõistkonna välja panevad tiimid võiksid üle vaadata ka selle hooaja juhendi, sest oleme teinud muudatuse punktis, mis seni lubas kasutada kõiki Credit24 rahvaliigaC-tugevusgrupi duubelvõistkonna mängijaid B-tugevusgrupi mängudel. Nimelt algavast hooajast seame piirangu, mille kohaselt võib nüüd kasutada ühel mängul maksimaalselt kahte duubelvõistkonna mängijat. Mõned võistkonnad kasutasid varasemat reeglit kurjasti ära, registreerides tugevamad mängijad C-tugevusgrupi võistkonda, mängides samas kahte tugevusgruppi korraga (B kui C). See aga ei ole antud reegli eesmärk. Tähtis on pakkuda võistkondadele võimalust kasutada vajadusel oma duubelvõistkonna tublimaid mängijaid ka teises tugevusgrupis,“ selgitas Sagar käesoleva hooaja juhendi muutmise põhjust.

Credit24 Rahvaliiga 13. hooaja võistlustabel avalikustatakse 15. oktoobril sarja alamlehel. Võistlushooaeg algab juba oktoobri lõpust, esimesed mängud saavad toimuma enne 3. novembrit 2014. A-tugevusgrupp on mõeldud võistkondadele, kus mängiva kogenenud võrkpalliharrastajad ja need, kes on varasemalt osalenud Eesti esiliigas. B-tugevusgruppi võiksid registreeruda kõik keskmisel tasemel ja C-tugevusgruppi algajad mängijad. 13. hooaeg lõpeb 2015. aasta 3. aprillil toimuva Credit24 Rahvaliiga finaalturniiriga, kuhu pääsevad neli parimat mees- ja naiskonda kõikidest tugevusgruppidest.

2014/2015 hooaja registreerimine on avatud 4. septembrist kui 6. oktoobrini 2014. Võistkonna saab registreerida internetikeskkonnas http://registration.volley.ee. Osalemistasu on 5 eurot mängija kohta. Gümnaasiumi- ja kutsekooliõpilastest koostatud võistkonnad, kelle liikmed on nooremad kui 20 eluaastat, saavad osaleda tasuta. Lisainformatsiooni Credit24 Rahvaliiga osalemistingimuste ja registreerumise kohta leiab Credit24 Rahvaliiga kodulehelt aadressilt http://volley.ee/rahvaliiga või e-posti teel rahvaliiga@evf.ee. Credit24 Rahvaliiga tegemistega saab end jooksvalt kursis hoida Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehe vahendusel.