Toetuse saajate nimekirja leiad toetusprogrammi kodulehelt SIIT.

Coca-Cola HBC Eesti AS avalike suhete juhi Nele Normaku sõnul on liikumisprogrammi eesmärgiks rõhutada liikumise olulisust ja panna üha rohkem inimesi liikuma. „Projektitoetuse taotlemiseks esitatud projektid oli hästi läbimõeldud ja kohalikku kogukonda laialdaselt kaasavad. Eriti heameel oli näha mitme liikumisharrastuse pakkumist oma projektis, mis annab rohkematele inimestele võimaluse toredast projektist osa saada läbi talle sobiva liikumisviisi ja see on väga oluline“, kommenteeris Normak.

Perespordipäevade projektikonkursil olid taotlejateks peamiselt üldhariduskoolid, kellel oli võimalus taotleda vahendeid ürituste jaoks, mis paneb liikuma koolilapsed, nende pereliikmed ja ka kohaliku kogukonna laiemalt. Esimesel taotlusvoorul jagus toetusi 13 Eesti piirkonda.

Uue liikumisharrastuse sündmuse korraldamiseks oodati taotlusi esitama kõiki ettevõtlikke kogukondi ja spordiorganisatsioone. Komisjoni otsusega pälvis toetuse Spordiklubi Airpark, kes korraldab Peetri alevikus asuvas Euroopa unikaalseimas elamusspordikeskuses Spot of Tallinn kohalikule kogukonnale ja noortele suunatud elamusspordipäeva.

SK Airpark juhatuse liikme Mario Kalmre sõnul annab The Coca-Cola Foundation projektitoetus suurepärase võimaluse paljudel Eesti inimestel osa saada Euroopa unikaalseima elamusspordikeskuse võimalustest ja seeläbi avastada endas spordipisik. „Loodame, et sellest sündmusest kujuneb iga-aastase traditsiooniga sündmus, mis toob Peetri alevikku huvilisi nii Rae vallast, Harjumaalt, kui ka mujalt Eestist,“ ütles Kalmre ja lisas: “Sellel aastal plaanime lisaks aktiivsetele ja noori kaasavatele tegevustele Spotis ning selle lähiümbruses pakkuda võimalust kohtuda mitmete Eesti tippsportlastega näiteks Kelly Sildaru, Anastassia Kovalenko ja paljud teised . Päeva lõppu kavandame Rio de Janeiro olümpiamängude lõputseremoonia ühisvaatamist ja päris õhtusse pakume meeleoluka kontserdi, kus esinejaks on noorte seas populaarne artist või ansambel.“

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul oli taotluste koguarv muljetavaldav „Käesolev projekt kinnitab, et erasektori ettevõtted tunnevad muret inimeste liikumisharrastusega tegelemise ja ka tervislike eluviiside edendamise pärast ning on reaalselt valmis neisse valdkondadesse panustama. Coca-Cola on siinkohal üheks teerajajajaks ja usun, et projekt tekitab piisavalt positiivset kõlapinda ja on heaks eeskujuks paljudele teistele ettevõtetele.

Coca-Cola Fond panustab Eestis „Liikumine teeb erksaks!“ programmi 51 000 eurot.
The Coca-Cola Foundation on rahvusvahelise joogifirma The Coca-Cola Company peamine rahvusvaheline heategevusorganisatsioon, mis asutati 1984. aastal ning on nende aastate jooksul panustanud heategevusse rohkem kui 650 miljonit dollarit.