Võimlemispeo pealavastaja Ulvi Mägi sõnul kannab pidu järgmist ideed:

Spordiselts Kalev kutsub kõiki liikumisharrastajaid, olgu nad siis harrastus-, tervise-, sport- või iluvõimlejad, liikumisrühmades osalejaid, meie kultuuripärandi edasiviijaid rahvatantsijaid või lihtsalt liikumisest rõõmu tundvaid inimesi KÄSIKÄES minema tugevama tervise ja tegusama homse poole. Käsikäes edasi minnes on teekond rõõmsam ja julgem. Käsikäes minnes tead sa alati, et sinu kõrval on keegi, kes sulle pikal teel ulatab abikäe, kui sul on vaja ületada raskemaid rajalõike ning lohutub sind ka kõige kurvemate kurvide läbimisel. Käsikäes minemisel on jõud, armastus ja hingesoojus. Käsikäes minnes oleme elurõõmsamad inimesed, meil on terve pere ja toetav kogukond.

Vaata eelmise aasta kauneid kavasid siit:

Võimlemispeole on kaasatud igas eas lapsed ja täiskasvanud, kokku 2000 võimlejat-tantsijat.

Sellel aastal toob võimlemispidu platsile 295 pisikest ilmakodanikku emmede ja issidega. Peo pärliks saab kindlasti olema poiste-meeste kava, kus sellel aastal tuleb platsile korraga 250 suurt ja väikest meest, nende seas Kalevi juht Aleksander Tammert.


Võimlejate juhtimise võtab enda kanda tuntud saatejuht Liina Randpere, kelle kaasabil pannakse finaalis võimlema kõik suuremad ja väiksemad osalejad ning pealtvaatajad.

Osalejate hulgas näeb nii harrastusvõimlejaid Tallinnast, Harjumaalt, Raplamaalt, kui ka tipp- ja rühmvõimlejaid Võimlemisklubist Piruett ja sportakrobaatika võimlejaid Spordiklubist Trefoil.

Lisaks võimlejatele astuvad peol üles ka rahvatantsijad Mall Järvela juhendamisel.

Tallinna XVI Võimlemispidu „KÄSIKÄES“ toimub Pirita Velotrekil laupäeval, 1.juunil kell 17.00. Sissepääs kõigile tasuta.

Soovitame peole tulekuks kasutada ühiskondlikku transporti, et vähendada parkimisega seotud ummikuid.