Huffington Posti artikkel selgitas ära, miks just hommikuinimesed on kolmest grupist tavaliselt kõige edukamad. Selleks toodi välja 7 põhjust.

  1. Hommikuinimesed on õnnelikumad.

    Rohkem valguse käes olemist teeb inimestele üldiselt head ja hommikuinimesed suudavad võtta päikesetõusust viimast. Hommikuinimesed suudavad paremini vastu pidada töörutiinile ja nad ei vaja kahte kohvitassi, et tunda end tööl värskelt.

  2. Neil on paremad hinded.

    2008. aastal uuris Texase ülikool hommikuinimeste hindeid ja võrdles neid "öökullide" hinnetega. Keskmiselt oli hommikuinimeste hinded ühe kraadi võrra paremad. Teadlased arvasid, et varajane magamaminek ja õhtuste pidude vältimine aitab tudengitel rohkem loengutesse jõuda, mis mõjutab ka hinnete kujunemist.

  3. Nad ei vajuta "lükka edasi" nuppu äratuskellal.

    Hommikuinimestel pole enamasti isegi vaja äratuskella, sest nende sisemine kell annab märku, millal piisav uni on kätte saadud. Kuid isegi kui äratuskella kasutatakse, siis ei viivitata ärkamisega.

  4. Nad on kordades produktiivsemad hommikul.

    See ei ole küll eriline üllatus, kuid selleks ajaks, millal ööinimesed on lõpuks ärganud, käisid hommikupääsukesed juba jooksmas, vastasid neljale meilile ja sõid ära hommikusöögi.

  5. Nad on tähelepanelikumad.

    Hommikuinimesed on üldiselt paremini organiseerunud, efektiivsemad töö tegemises ja selgemate sihtmärkidega elus. Nende fookus on paigas ja nad suudavad päevasel ajal paremini analüüsida probleeme.

  6. Hommikuinimeste seas on vähem masendust.

    Õhtuti hilja magama minevad inimesed on tavaliselt rohkem stressis kui hommikuinimesed, kes on seadnud sotsiaalse standardi teha tööd pigem hommikul kui õhtupoole. "Öökullidele" selline süsteem aga ei sobi ja see tekitab nendes pigem frustratsiooni.

  7. Hommikuinimesed on viisakamad ja õnnelikumad.

    Ühes uuringus leiti, et "öökullid" on võrreldes hommikuinimestega rohkem manipuleerivad ja nartsisstlikumad. Seda põhjendati väitega, et ööpimeduses jääb varju rohkem halbu tegusid kui hommikuvalguses.