Ülemiste jooks kuulub ühtlasi 2015 DFDS Järvejooksude sarja ja on selle viimane, 4.osavõistlus. Varem on sarja raames joostud ümber Harku järve, Pühajärve ja Saadjärve.

Jooks ümber Ülemiste järve pakub jooksusõpradele unikaalse võimaluse kord aastas joosta ümber tallinlaste joogivee allika. Lisaks tavadistantsile toimub Ülemiste järve jooksu raames 5,2 km pikkune metsajooks ning kõigi jooksusõprade kõrval on stardijoonele oodatud ka käijad ja kõndijad, sest mõlemal distantsil võib harrastada kepikõndi. Kõik järvejooksu lõpetajad saavad traditsioonilise medali.

DFDS Järvejooksude sarja üldvõidu endale praktiliselt taganud Sergei Tšerepannikov läheb ühe favoriidina ka Ülemiste jooksu starti. Pekingis MMil suurepärase maratoni jooksnud ja sarja arvestuses 2.kohal oleva Roman Fosti puudumisel lähevad 3.-5.kohta jagavad Andrus Lein, Vjatšeslav Košelev ja Jaanus Kallaste Ülemiste järve ringile sooviga tagada sarja kokkuvõttes teine koht.

Naistest läheb sarja liidrina rajale hiljuti maratoni suurepärase isikliku rekordi jooksnud Kaisa Kukk, kellele pakub kindlasti tugevat konkurentsi Evelin Talts.

Jooksupäeva avavad Kohukese lastejooksud kuni 12 aasta vanustele lastele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta. Kõige nooremad alustavad kell 11.00. Igale lapsele antakse finišis ka kohuke ja mahlajook. Skypark toob lastele atraktiivse seiklusraja. Lastele on ka põnevad veeteemalised tegevused Tilgu ja Pipiga.

Sarja peatoetaja DFDS Seaways telgis on võimalik keerutada õnneratast, kus iga loos võidab. Õnneratta keerutamise õiguse saamiseks tuleb kokku panna aga 24 tükist koosnev laevafirma pildiga puzzle. Võistluskeskuses Tallinna Veepuhastusjaamas toimub ka spordilaat, kus võimalik osta soodsa hinnaga jooksuvarustust. Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse.

Lisaks jooksmisele saab kohapeal tutvuda ka tallinlaste joogivee allikaga – Ülemiste Veepuhastusjaamaga. Ülemiste jooksu toetaja on AS Tallinna Vesi korraldab jooksupäeval, 29.augustil kell 11.00 – 14.30 ka Tallinna Veepuhastusjaama lahtiste uste päevad. Põnevatel ekskursioonidel on võimalik tutvuda joogivee valmimisega.

Eelregistreerimine lõpeb 27.augustil. Viimane võimalus end registreerida 43. jooksule ümber Ülemiste järve on 2 tundi enne starti Tallinna Veepuhastusjaamas, Järvevana tee 3.