Jooks ümber Ülemiste järve pakub jooksusõpradele unikaalse võimaluse kord aastas joosta ümber tallinlaste joogivee allika. Lisaks tavadistantsile toimub Ülemiste järve jooksu raames 5,1 km pikkune metsajooks ning kõigi jooksusõprade kõrval on stardijoonele oodatud ka käijad ja kõndijad, sest mõlemal distantsil võib harrastada kepikõndi. Kõik järvejooksu lõpetajad saavad traditsioonilise medali.

DFDS Järvejooksude sarja üldvõidule pretendeerivad enne Ülemiste jooksu Sergei Tšerepannikov ja Priit Lehismets. Ülemiste jooksu võidumõtetega lähevad aga kindlasti rajale ka Priit Aus, kes suvel tuli Eesti meistriks 3000 m takistusjooksus ning peale pikka võistluspausi avastardi tegev Viljar Vallimäe.
Naistest läheb sarja liidrina rajale Evelin Talts, kellele pakuvad kindlasti tugevat konkurentsi Kaisa Kukk ja Olga Andrejeva.

Jooksupäeva avavad Mumuu lastejooksud kuni 12 aasta vanustele lastele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta. Kõige nooremad alustavad kell 11.00. Igale lapsele antakse finišis ka kohuke ja maasikajook.
Skypark toob lastele atraktiivse seiklusraja. Lastele on ka põnevad veeteemalised tegevused Tilgu ja Pipiga.

Võistluskeskuses Tallinna Veepuhastusjaamas toimub ka spordilaat, kus näiteks sarja spordipartner Adidas pakub võimalust teha footscani jalatesti, mille tulemused lihtsustavad jooksujalanõude valikut. Samuti on võimalik jooksudel osta soodsa hinnaga Adidase jooksuvarustust.
Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse.

Lisaks jooksmisele saab kohapeal tutvuda ka tallinlaste joogivee allikaga – Ülemiste Veepuhastusjaamaga. Ülemiste jooksu toetaja AS Tallinna Vesi korraldab jooksupäeval, 30.augustil kell 11.00 – 14.30 ka Tallinna Veepuhastusjaama lahtiste uste päevad. Põnevatel ekskursioonidel on võimalik tutvuda joogivee valmimisega.

Viimane võimalus end registreerida 42. jooksule ümber Ülemiste järve on 2 tundi enne starti Tallinna Veepuhastusjaamas, Järvevana tee 3.
Ülemiste Veepuhastusjaam asub aadressil Järvevana tee 3. Täpse asukoha leiate kaardilt .