Eriliste väljakutsete otsijatel on mõistlik kiirustada, sest Iisakus kahe nädala pärast toimuvale 3. Ida-Virumaa staadionimaratonile on jäänud veel vaid paarkümmend vaba kohta. 24 tunni jooksus ja 21.07 kl 23:15 algava öömaratoni kõik stardikohad on tänaseks juba broneeritud.

Vabu kohti on veel 21.07 kell 16.15 algavast õhtumaratonist osavõtuks (13 vaba kohta) ja 22.07 kl 10:00 startivast hommikumaratonist (7 vaba kohta).

Jooksudele saab registreeruda kuni 11. juulini aadressil www.sportiv.ee/staadionimaraton.

Ida-Virumaa staadionimaratoni võistlus on kujunemas rahvusvaheliseks. Käesoleval aastal on külalistena osalemas jooksusõpru Soomest, Lätist ja Venemaalt.

Kahepäevane üritus algab neljapäeval, 21. juulil kell 15:00 lastejooksudega, millele registreerumine on samuti avatud. 24h jooksule antakse start kell 16:00. Staadionimaratoni raames joostakse ka veerandmaraton (neljapäeval kell 21.30), mille käigus fikseeritakse ka klassikalise staadionijooksu ehk 10 000 meetri aeg.

Esmakordselt selgitatakse staadionimaratoni raames välja vastupidavaim pealtvaataja. Pealtvaatajatele on avatud lasteala ning ilu ja -tervisetelk ning toimuvad virgutusvõimlemised. Teist aastat on staadionimaratonil kavas soovikontsert. Kui eelmise aasta öömaratonil tekkis see spontaanselt, siis sel aastal saavad staadionile tulijad oma soove edastada juba varakult ning tänaseks on listis juba 71 laulu.

Kui 2014. aastal peeti Ida-Virumaa staadionimaraton Baltimaades esmakordselt ning ka eelmine aasta joosti staadionil maratoni vaid Ida-Virumaal, siis sel aastal on üks analoogne võistlus juba toimunud. Eelmisel aastal Iisakus ööpäevaga kaks maratoni läbinud Margus "Kontra" Konnula tegi 1. juulil staadionimaratoni oma 42,195 sünnipäeva ja 50. maratoni auks. Seal püstitas valgalane Viia Kaldam isikilikuks ja Eesti naiste staadionimaratoni tipptulemuseks 3:58.43. Meeste tipptulemus on eelmisel aastal Iisakus kohtlajärvelase German Terehhovi joostud 3:06.42.

Lisaks Eestile korraldatakse staadionimaratone ka Inglismaal, kus on muuhulgas võisteldud murule maha mõõdetud 400 meetrisel ringil, teiste riikide samalaadsete võistluste kohta pole Ida-Virumaa staadionimaratoni eestvedajad seni veel andmeid leitud.