Järgmisel nädalavahetusel Valgas toimuval Inspiratsioonipäeval püüavad ürituse korraldajad seminaride, loengute ja töötubade abil tiivustada nii spordiametnikke kui tavalisi kodanikke, et liikumisharrastuse populaarsus ja vabatahtlike kaasamine üritustel Eestis edeneks.

"Usun küll, et see üritus on väärt kohale sõitmist ka kaugelt, sest esinejaid on väga palju ja inspiratsiooni peaks pärast jaguma terveks aastaks," ütles ürituse korraldaja Pille Muni. Muni lisas, et eelmine sarnane üritus Narvas oli väga edukas ja sarnaseid ettevõtmisi on Eestis pigem vähe.

Sõna võtavad erinevatel teemadel EOK presidendiks kandideerinud Madis Kallas, Liikumisaasta 2014 projektijuht Aivo Normak, näitleja ja rahvaspordi propageerija Veikko Täär ja mitmed teised sporditegelased.

Programmi kõige nimekam esineja on Guin Batten, kes jagab oma kogemusi Inglismaa spordiürituste korraldamise näitel. Batten on Suurbritannias inspireerinud eelkõige noori võtma osa vabatahtlikena ürituste korraldamisest ja oma roll oli tal ka Londoni olümpia vabatahtlike otsimisel.

Inspiratsioonipäev toimub 8. veebruaril ja osalustasu on 17 eurot (selle sees ka lõunasöök). Praeguseks on end kirja pannud 70 inimest, kohti on veel 30-nele. Üritusest saab lähemalt lugeda ja registeeruda siin.