Ta käsitleb kuidas jooga hõlmab inimest kui tervikut, mille harrastamise põhiprintsiibid on harjutused (jooga asendid ehk asanad), hingamine, lõdvestus, meditatsioon ja toitumine.

Jooga lisab ellu rohkem tasakaalu ja meelerahu. "Kui keha ja vaim on pidevalt üle töötanud, siis tõhusus väheneb ja lõdvestumise üks peamine eesmärk ongi taastada ja tasakaalustada energiataset," juhatab loengut sisse Kristiina Piiparinen.

"Joogalik hoiak toitumise suhtes on süüa selleks, et elada, mitte elada selleks, et süüa. Jooga alane teadlikkus, mõningaid toitumisalased teadmised ja sisemine tunnetus aitavad teha otsuseid, millist toitu süüa, nii et sellel oleks suurim positiivne mõju nii kehale kui meelele," toob Kristiina välja ka selle käsitletava teema alguse.

Hingamine osas annab Kristiina ülevaate, kuidas selle abil üle saada pingetest, tõsta energiataset ja vastupidavust ning kasvatada elujõudu. Lõdvestumine on viis keha ja vaimu laadida. Lihaste hoidmisele pidevas töövalmiduses kulub rohkem energiat kui tegeliku kasuliku töö ära tegemiseks

Loeng sobib nii algajale kui ka mõne konkreetse joogastiili harrastajale, sest seal saab ülevaate ka erinevatest joogastiilidest.

Loeng "Terve keha ja vaimse tasakaalu saavutamine jooga abil" toimub 12. novembril algusega kell 18:00 ja see kestab ca 1,5 tundi. See on üks loeng Treeni teadlikult loengu sarjast, mida korraldab Tallinna Ülikool. Loengud toimuvad detsembrini teisipäeva õhtuti ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones.

Järgmiste teisipäevade teemad on lihastreening, taastumine, treeningu mõju südamele ja ajule, jne (täpne kava all).

Lektorist: Kristiina Piiparinen on rahvusvaheliselt sertifitseeritud joogaõpetaja ja erinevate teraapiameetodite praktik. Teadlikku enesearengu teed on ta käinud viimased kümme aastat, mille jooksul läbinud mitmeid erinevaid teraapia koolitusi ning kursuseid ja praktikaid keha ning meele tasakaalustamise, enesetervendamise ja inimeseks olemise sügavama mõistmise teemadel.

Osavõtutasu on vaid 6 € (maksmine kohapeal, sularahas), sest loengusarja toetab osaliselt Tallinn Liigub.

Loengusari TREENI TEADLIKULT sügis 2019 on peale seda veel 5 loengud. Need on:
19.11 Südame ja spordi vastastikune mõju - kardioloog ja spordiarst dr Meelis Vainu
26.11 Haigused, taastumine ja sportimine - spordiarst Agnes Mägi
03.12 Lihastreeningu enamlevinud vead ja õige viis - treener ja toitumisnõustaja Egle Eller-Nabi
10.12 Treeningu mõju kesknärvisüsteemile ja ajule - TLÜ professor Kristjan Port

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: https://www.tlu.ee/treeniteadlikult

Loengusarja korraldab TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut ja toetab Tallinn Liigub.
Inimestele teavitust aitab teha Delfi.

Artikliga on seotud osad varasemate aastate loengute täispikad videod, mida Delfi on filminud.