Liikumise või aktiivsema spordiga tegelema hakkamine või tegelemine tähendab seda, et on kindel eesmärk, mida soovitakse liikumise ja terve eluviisi abil saavutada. Treenida tuleb planeeritult ning selle juures tuleb järgida kindlaid mängureegleid. Kuidas saada teada, et oled õigel teel? Aeg ajalt peeglisse vaatamine ja kaalule astumine annab ju ka midagi, aga end vahetevahel testimine annab arengu kohta paremat teavet. Järgmine nädal toimub tervisespordi ja füsioterapeudi poolt õhtune lühiloeng selle kohta.

Teisipäeva 15. märtsi õhtul kell 18, on oodatud kõik huvilised loengusse „Funktsionaalne testimine ja mida sellest järeldada?“ Kõnelejaks TLÜ tervisespordi lektor ja füsioterapeut Kirsti Pedak. Loengus osaleja saab ülevaate erinevatest funktsionaalsetest testidest ja ankeetidest, mille abil on võimalik hinnata oma kehalist võimekust ja määrata tervislikku seisundit.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas). Registreerimine:katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751. Loeng toimub koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga.

Lektor Kirsti Pedak on 1996. aastast praktiseeriv füsioterapeut ja TLÜ õppejõud. Lõpetanud 1993 aastal Tallinna Ülikooli Kehakultuuri Teaduskonna. Omandanud lisaerialana Tartu Ülikooli Liikumisravi eriala ning füsioteraapia V kutsekvalifikatsiooni. Töötanud SA Tallinna Lastehaigla füsioterapeudina ja OÜ ARTHRON füsioterapeudina ortopeedia valdkonnas. Paralleelselt töötamisega viinud läbi erialaseid täiendkoolitusi koostöös Eesti Füsioterapeutide Liidu ja erinevate koolitusfirmadega.

Peale funktsionaalse testimise loengut on järgmised kevadel 2016 toimuvad loengud Treeni teadlikult sarjas:

22.03 Seljavigastused sportlastel - ortopeed dr Taavi Toomela
29.03 Valmistume jooksuhooajaks targalt ja tervislikult - jooksutreener Harry Lemberg
05.04 Soojendus, treeningu vältimatu osa - miks?! - füsioterapeut Indrek Tustit
12.04 Milleks tervise nimel treenijale vitamiinid? - TÜ professor Vahur Ööpik
19.04 Rasvhapped, toitumine ja treening - laboriarst dr Anneli Raave-Sepp
26.04 Töövõime versus puhkus ja taastumine - TLÜ dotsent Kristjan Port
03.05 Eduka orienteerumise tagamaad - sobiv tehnika ja taktika treeningul - Eesti orienteerumiskoondise treener Elo Saue
10.05 Rulluisutamine - tehnika, trenn ja võistlustel osalemine - rulluisutamise treener Jaanus Ritson

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga.