Suusatreener Jaanus Teppan jagab "Treeni teadlikult" loengusarja raames praktilisi nõuandeid, kuidas olla kiirem ja teistest parem suusarajal, kasutades selleks õiget suusatehnikat ning pakkudes tehnilist silmailu pealtvaatajale. Loengus käsitletakse suusatehnika erinevaid stiile ja omandamise viise, analüüsitakse suusarajal tüüpvigasid ning kuidas neid parandada ning võimalusel ehk ennetada. Käsitleks suusatehnika erinevaid sõiduviise ja nende kasutamist erinevates olukordades. Vaadeldakse, mis on tehnika ja kuidas seda kõige parem on omandada ja millised takistused on selle omandamisel.

"Treeni teadlikult" sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loeng algab kell 18.00 ja kestab ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal sularahas).

Lektorist: Suusatreener Jaanus Teppan on edukas murdmaasuusataja, treener ja spordipedagoog. Tema juhendamisel on olnud Kaspar Kokk, Peeter Kümmel, Piret Pormeister ja Anti Saarepuu jt ning aastatel 2006-2009 oli Türgi murdmaasuusatamise koondise peatreener. Avaldanud ajakirjanduses palju erinevaid suusaspordialaseid kirjutisi. 2009. aastast Sparta Spordiseltsis harrastussportlaste suusatreener.

Suusaloeng on "Treeni teadlikult" sarja sügishooaja viimane loeng, loengusarjaga jätkatakse 2017. aastal. Kui sul on soov mõnda teemat/lektorit kuulata, saada oma soov sel aastal järgmiseks hooajaks loengusarja juhile: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut korraldab loengusarja koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga ning kaasrahastus on Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.