Sundasendi „nutikaela“ leevendamise loengul käsitletakse, kuidas mõjub nutiseadmete kasutamine meie kehale ja mida me saame ise ära teha ning milliste võtetega, leevendamaks kaela-õlavöötme lihaspingeid ning valusid. Füsioterapeut annab soovitusi sageduseks ja kordusteks.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loeng algab kell 18.00 ja pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektorist: Mati Arend on Tartu Ülikooli Kliinikumi Spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku füsioterapeut, kuid varasemalt on füsioterapeudi ja üldkehalise ettevalmistuse treenerina aidanud TÜ/Rock korvpalliklubi ja Rocki Korvpallikooli noormängijaid. Lisaks on Arend Tartu Ülikooli Sporditeaduste ja Füsioteraapia instituudi õppejõud ning Spordivigastuste Ennetamise ja Uuringute Keskuse üks asutajatest. Arendi põhisuunad füsioteraapias viimaste aastate jooksul on olnud sportlaste tervis, vigastuste ennetamine ja sportliku sooritusvõime parandamine. Sportlasena tegeles lektor pikalt sõudmisega, esindades Eesti koondist nii U18, U23 kui ka üliõpilaste EM-il ning viimati oli meie koondise tugispetsialistiks Rio OMil.

Loengusarjal Treeni teadlikult on sel sügisel kokku 11 loengut teisipäeva õhtuti detsembrini. Peale „nutikaela“ loengut on järgmisel teisipäeval:

18.10 Harjutusvara ja teipimine eripiirkondade vigastuste puhul -füsioterapeut Indrek Tustit

Täiendav info: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751.

TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut korraldab loengusarja koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga ning kaasrahastus on Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.