Toitumisterapeut Siret Saarsalu kõneleb 22. novembri kell 18 loengus „Sporditulemuste parandamine toidulisanditega või ilma?“ toidulisanditest, mis aitavad parandada saavutusvõimet või taastumist, nende klassifitseerimisest, ohutusastmest ja alternatiividest.

Harrastussportlasena valikuid tehes on oluline teada, millised turul olevatest lisanditest saavutusvõimet tõepoolest parandada aitavad ja samal ajal ka mis ohutud võivad olla. Loengus saab ülevaate levinumatest looduslikest alternatiividest, mis samuti saavutusvõime parandamisele kaasa võivad aidata. Kuulaja saab ülevaate millest ja kuidas lähtuda oma toiduvalikul enne treeningule minekut ning kuidas toitumisega toetada treeningjärgset taastumist.

Lektor tutvustab kuidas ning mille alusel toidulisandeid klassifitseeritakse ja millest lähtuvalt hinnata nende kasu ning riske. Arutletakse kas ja millal on vajalikud toidulisandid ja spordijook treeningutel või peale treeningut taastumisel. Toidulisandite teemaline loeng Treeni teadlikult loengusarja raames toimub Tallinna Ülikooli (Räägu 49) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 eurot (maksmine kohapeal, sularahas).

Seekordne lektor Siret Saarsalu omab magistrikraadi kliinilises toitumismeditsiinis (Hohenheimi Ülikool, Saksamaa) ja keemias (Tartu Ülikool). Lisaks on ta täiendanud end sporditoitumise vallas (ETH Zürich, Šveits). Siret Saarsalu omab hetkel Eestis esimesena ja ainukesena toitumisterapeudi kutset. Töötab toitumisterapeudina, tegeleb aktiivselt harrastus- ja tippsportlaste toitumisnõustamisega ning viib läbi toitumisalaseid koolitusi ja töötubasid. Osalise koormusega töötab toitumisterapeudina ka SA TÜ Kliinikumi Ühendlabori Geneetikakeskuses ning on osalenud erinevates toitumisvaldkonnaga seotud projektides (Eesti Haigekassa, TAI).

Registreerimine: http://www.tlu.ee/et/Loodus-ja-terviseteaduste-instituut/Taiendkoolitused/Koolituskalender/Treeni-teadlikult

Huvilised on oodatud registreerima ka loengusarjas TREENI TEADLIKULT sügis 2016 veel kahes viimases loengus:

29.november - Spordivarustusest ujumisel, rattasõidul ja jooksmisel - triatleet Marko Albert ja ultratriatleet Rait Ratasepp ;
6.detsember - Suusatamise tehnikad, määrimise nipid ja paaristõuked?! - murdmaasuusatamise koondise peatreener Jaanus Teppan.

TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut korraldab loengusarja koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga ning kaasrahastus on Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.