Loengus osaleja saab vastuse küsimustele milleks ja kas on spordis vajalik soojendus? Millised on erinevad soojenduste viisid ja milleks ja milline soojendus sõltuvalt sellest, kas soojendatakse enne treeningut või võistlust. Millist kasu või kahju selle tegemisest või tegemata jätmisest võib sündida? Käsitletakse levinumaid soojenduse viise ja harjutusvara. Kuidas kombineerida soojendusi vastavalt jõu või kestvustreeningule, kui palju ja mida ja miks peaks soojendama.

Lektorist: füsioterapeut Indrek Tustit on oma igapäevatöös viimased 12 aastat fokusseerinud nii tipp- kui harrastussportlaste terviseseisundi parandamisele, vigastuste ennetamisele ning kiiremale taastumisele. Seda nii Eesti kui välismaiste sportlaste seas. Laiemale üldsusele ongi Indrek tuntud kui Gerd Kanteri füsioterapeut ja viimastel aastatel ka treener. Tustit on lõpetanud Tartu Ülikooli füsioteraapia eriala ning täiendanud end erialaselt rohkesti välismaal, andes neid teadmisi edasi seminaride vormis ka Eesti kolleegidele.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Pärast soojenduse loengut on järgmised kevadel 2016 toimuvad loengud Treeni teadlikult sarjas:

12.04 Milleks tervise nimel treenijale vitamiinid? - TÜ professor Vahur Ööpik 19.04 Rasvhapped, toitumine ja treening - laboriarst dr Anneli Raave-Sepp 26.04 Töövõime versus puhkus ja taastumine - TLÜ dotsent Kristjan Port 03.05 Eduka orienteerumise tagamaad - sobiv tehnika ja taktika treeningul - Eesti orienteerumiskoondise treener Elo Saue 10.05 Rulluisutamine - tehnika, trenn ja võistlustel osalemine - rulluisutamise treener Jaanus Ritson

Registreeri soojenduse ja/või teistele loengutele siin.
Täiendav info: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751.