Doktor Raave-Sepp käsitleb meditsiinialases loengus eelkõige harrastus-, aga ka noor- ja tippspordi seisukohalt olulisi vereanalüüse, mida treenivad inimesed peaksid regulaarselt jälgima, et saada vastuseid järgmistele küsimustele: milliste verenäitajate normis tase aitab ennetada ülekoormust ja lihaskahjustusi, millised verenäitajad aitavad hinnata organismi taastumist treeningust, milliseid mineraalaineid ja vitamiine organism vajab, et tagada efektiivne lihastöö ja taastumine ning millal ja kui sageli analüüse teha.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 eurot (maksmine kohapeal sularahas).

Loengus käsitletakse sportliku soorituse ja taastumise mõju erinevatele verenäitajatele, võtmes millal neid analüüse teha ja mis neist välja lugeda.

Lektorist: dr Anneli Raave-Sepp töötab laboris laboriarstina aastast 2004 ja on Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis õppejõud. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli pediaatrina ning hiljem läbinud laborimeditsiini residentuuri. Ta on Eesti Laborimeditsiini Ühingu (ELMÜ) liige. Igapäevaselt koordineerib doktor SYNLABi Lõuna-Eesti regiooni tööd, nõustades laborimeditsiini valdkonnas pere- ja eriarste ning patsiente. Dr Raave-Sepp on tunnustatud laborimeditsiinialase koolitajana arstide ja meditsiiniõdede seas. Viimastel aastatel on pidanud loenguid harrastussportlastele, nõustanud Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni ja mitmeid tippsportlasi, sh Rait Rataseppa, Saskia Alusalu jpt laborianalüüside osas.

Loengusarjal Treeni teadlikult sarjas on jäänud veel neljal teisipäeva õhtut loengutes osalemist. Järgmised loengud peale verenäitajate teemat on:

15.11 Ületreenitus, saavutamata tulemused ja liigne pinge - TLÜ dotsent Kristjan Port
22.11 Sporditulemuste parandamine toidulisanditega või ilma? - toitumisterapeut Siret Saarsalu
29.11 Spordivarustusest ujumisel, rattasõidul ja jooksmisel - triatleet Marko Albert ja ultratriatleet Rait Ratasepp
06.12 Suusatamise tehnikad, määrimise nipid ja paaristõuked?! - murdmaasuusatamise koondise peatreener Jaanus Teppan

Registreerimine põlvevigastuste ja järgnevatele loengutele: http://www.tlu.ee/et/Loodus-ja-terviseteaduste-instituut/Taiendkoolitused/Koolituskalender/Treeni-teadlikult

TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut korraldab loengusarja koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga ning kaasrahastus on Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.