Loengus „Harjutusvara ja teipimine eripiirkondade vigastuste puhul“ saab osaleja ülevaate vigastustega seonuvatest teguritest, vigastuste erinevatest liikidest ning nende võimalikest tekkepõhjustest. Teades vigastuste mehaanikat on paljusid ülekoormusvigastusi võimalik ka ennetada.

Lektorist: spordifüsioterapeut Indrek Tustit on oma igapäevatöös viimased 13 aastat fokusseerinud nii tipp- kui harrastussportlaste terviseseisundi parandamisele, vigastuste ennetamisele ning kiiremale taastumisele, seda nii Eesti kui välismaiste sportlaste seas. Laiemale üldsusele ongi Tustit tuntud kui Gerd Kanteri füsioterapeut ja viimastel aastatel ka treener. Tustit on lõpetanud Tartu Ülikooli füsioteraapia eriala ning täiendanud end erialaselt rohkesti välismaal, andes neid teadmisi edasi seminaride vormis ka Eesti kolleegidele.

"Treeni teadlikult" sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Loengusarjal Treeni teadlikult on sel sügisel kokku 11 loengut teisipäeva õhtuti detsembrini. Peale „harjutusvara ja teipimise“ loengut on järgmised loengud:

25.10 Toitumine ja sportlik sooritus hiina meditsiini seisukohast - Hiina meditsiini arst Rene Bürkland

01.11 Põlvevigastused - ära tundmine, ülekoormus, ravi ja taastumine - ortopeed dr Madis Rahu

08.11 Ülekoormuse ja vigastuste ennetamine verenäitajate põhjal - laboriarst dr Anneli Raave-Sepp

Registreerimine harjutusvara ja järgnevatele loengutele: http://www.tlu.ee/et/Loodus-ja-terviseteaduste-instituut/Taiendkoolitused/Koolituskalender/Treeni-teadlikult
Täiendav info: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751.

TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut korraldab loengusarja koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga ning kaasrahastus on Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.