Treeni teadlikult loengusarja kevad 2016 hooaja avaloengus käsitletakse „tervisliku toitumise“ tähendust või õigem on rääkida „õige toitumine“?! Lisaks varjatud toidutalumatus kui uuest suunast dietoloogias ja toitumisteraapiast.

Loengus käsitleb dr Levin tõenduspõhise ja alternatiivse meditsiini vahekorda kaasajal. Kaasaegse tõenduspõhise kõrgtehnoloogilise meditsiini supersaavutuste kõrval kasvab pidevalt krooniliste haiguste hulk. Farmokoloogiline meditsiin ei ole suutnud peatada krooniliste haiguste hulga vähenemist, sellepärast on tulnud aeg, kus inimene on sunnitud mõtlema sellele, kuidas ennast ise aidata. Selleks ongi väga aktuaalseks muutunud toitumise ja liikumise probleemid.

Juba 80-ndate alguses tuli Maailma Tervishoiu Organisatsioon (WHO) välja kontseptsiooniga, et inimese tervis sõltub 50% ulatuses temast endast. Eriti hoolikad peavad olema oma toidulauaga sportivad inimesed. Koormuste talumine ja organismi taastumisprotsessid vajavad hoolikat lähenemist. Tippsportlaste pealt on kiiresti näha erinevate toitumismudelite toimimist. Loengus lühidalt ka toidulisandite tarvitamisest.

Individuaalse õige toitumise loeng algab 8.03 kl 18.00, toimub Tallinnas, Räägu 49. Loengu pikkus on orienteeruvalt 1,5 tundi. Osavõtutasu on 6 eurot (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektor dr Adik Levin on tunnustatud Eesti lastearst ja toitumisspetsialist. Meditsiiniresümees on pediaatriaõpingud Leningradis, seitsme aastane praktika ja teadustöö Kasahstanis. Seejärel naasis ta Eestisse, kus Tallinna Lastehaigla vastsündinute osakonna juhina tegi revolutsiooni, lubades esimese haiglana maailmas emadel jääda haiglaravi vajavate vastsündinute juurde.

Adik Levini pikaajalist tööd pediaatrias hinnatakse väga ning 2005. aastal pälvis ta Eesti Punase Risti I klassi ordeni. Nüüd tegutseb Adik Levin toitumisspetsialistina, kelle arvates on oluline individuaalne toitumine ja tähtsaim teadlik toitumine. Tema poolt ilmus 2015. aastal raamat „Dr Levini toitumistarkused. Ülevaade õigest toitumisest, toitumisteraapiast ja varjatud toidutalumatusest."

Registreerimine dr Levini ja järgmistele loengutele registreerimine vormil http://www.tlu.ee/et/Loodus-ja-terviseteaduste-instituut/Taiendkoolitused/Koolituskalender/Treeni-teadlikult

Lisainfo ja kollektiivide registreerimine: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751

Kogu 2016 kevadine Treeni teadlikult loengusari:
Loengute ajakava:

08.03 Individuaalsest õigest toitumisest, toiduteraapiast ja -talumatusest tõenduspõhise meditsiini seisukohalt – toitumisspetsialist dr Adik Levin
15.03 Funktsionaalne testimine ja mida sellest järeldada? - TLÜ tervisespordi lektor Kirsti Pedak
22.03 Seljavigastused sportlastel - ortopeed dr Taavi Toomela
29.03 Valmistume jooksuhooajaks targalt ja tervislikult - jooksutreener Harry Lemberg
05.04 Soojendus, treeningu vältimatu osa - miks?! - füsioterapeut Indrek Tustit
12.04 Milleks tervise nimel treenijale vitamiinid? - TÜ professor Vahur Ööpik
19.04 Rasvhapped, toitumine ja treening - laboriarst dr Anneli Raave-Sepp
26.04 Töövõime versus puhkus ja taastumine - TLÜ dotsent Kristjan Port
03.05 Eduka orienteerumise tagamaad - sobiv tehnika ja taktika treeningul - Eesti orienteerumiskoondise treener Elo Saue
10.05 Rulluisutamine - tehnika, trenn ja võistlustel osalemine - rulluisutamise treener Jaanus Ritson

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST.