Loengus "Venitusest soojendusel, treeningus ja taastumisel" avab füsioterapeut Jörgen Puis venituste kontseptsiooni.

Osaleja saab vastuse kuidas üldse venitus toimib, kuidas mõjub ja mis on venitamise eesmärk. Käsitletakse peamisi venitusliike, võimalike positiivseid ning negatiivseid mõjusid, mida teaduskirjandusest leida võib. Räägitakse aktiivse liikumise ja taastumise omavahelistest seostest venitustegevusega läbi anatoomia ja füsioloogia. Õpitu paremaks kinnistamiseks tehakse mõned lihtsamad praktilised venitused ja füsioterapeut analüüsib nende võimalike asendustegevusi.

Venituse teemaline praktiline loeng on üks loeng Treeni teadlikult loengu sarjast, mida korraldab Tallinna Ülikool. Loengud toimuvad detsembrini teisipäeva õhtuti ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Järgmiste teisipäevade teemad on lihastreening, taastumine, treeningu mõju südamele ja ajule, jooga jne (täpne kava all).

Lektor, füsioterapeur Jörgen Puis on lõpetanud Tartu Tervishoiu Kõrgkooli füsioteraapia erialal. Läbi aastate tegelenud pideva enesetäiendusega, seal hulgas läbinud erinevaid koolitusi nii Euroopas kui ka Ameerikas. Oma igapäevatöös patsientide ja sportlastega puutub peamiselt kokkuja on spetsialiseerunud skeleleti-lihassüsteemide vaevustele, nt akuutsed, ülekoormusvigastused, operatsiooni järgne ravi ning kestvad selja-ja kaelavalud. Seda põhikohaga enda ettevõttes Füsioexpert ning põhitöö kõrvalt võib Jörgenit leida ka hiljuti Tallinnas avatud spordimeditsiini kliinikust Sportomedica.

Kõik loengud algavad mugavalt peale tööd kell 18:00 ja kestus on ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on vaid 6 € (maksmine kohapeal, sularahas), sest loengusarja toetab osaliselt Tallinn Liigub.

Loengusari TREENI TEADLIKULT sügis 2019 on peale seda veel 5 loengud. Need on:
12.11 Terve keha ja vaimse tasakaalu saavutamine jooga abil - joogaõpetaja Kristiina Piiparinen
19.11 Südame ja spordi vastastikune mõju - kardioloog ja spordiarst dr Meelis Vainu
26.11 Haigused, taastumine ja sportimine - spordiarst Agnes Mägi
03.12 Lihastreeningu enamlevinud vead ja õige viis - treener ja toitumisnõustaja Egle Eller-Nabi
10.12 Treeningu mõju kesknärvisüsteemile ja ajule - TLÜ professor Kristjan Port

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: https://www.tlu.ee/treeniteadlikult

Loengusarja korraldab TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut ja toetab Tallinn Liigub.
Inimestele teavitust aitab teha Delfi.

Artikliga on seotud osad varasemate aastate loengute täispikad videod, mida Delfi on filminud.