Urban Fitnessi lühikava on mõeldud kõigile inimestele, kel on istuva iseloomuga töö. Video harjutused-venitused rõhuvad just nendele lihastele, mis saavad kannatada teie liigpika istumise tagajärjel.

Teiste seas pöörab video tähelepanu selja alaosale, reie kakspealihasele ning tuharalihastele, sest need on istuva töö puhul tihti suure pinge all ja põhjustavad ebamugavust. Kava läbimine võtab aega umbes 15-30 minutit ning soovitame seda teha kõigil muust treeningust vabadel tööpäevadel. Kava sobib ideaalselt kas teie tööpäevasiseseks taastumisrituaaliks või õhtul koju jõudes vaimu värskendamiseks. Enne või pärast kava sooritamist soovitame tegeleda ka hingamisharjutustega.

Harjutusi sooritades jälgi, et lihased ei oleks liigses pinges soorituse ajal ning venitustel ei ole vaja rakendada üleliigset jõudu. Õige sooritus on siis, kui tunnete, kuidas enesetunne paremaks läheb ja pinged lihastest kaovad.

Dünaamilisi harjutusi soorita mõõduka tempoga ning mitte liiga suure amplituudiga. On oluline, et ükski liigutus ei oleks ebameeldiv. Esimesed kordused soorita väikse amplituudiga ning iga kordusega suurenda seda.

Dünaamiliste harjutuste puhul soorita 8-12 kordust ning staatiliste harjutuste puhul 10-20 sekundit. Soorita kõik harjutused läbi ringsüsteemis (tee kõik 7 harjutust järjest läbi- see on üks ring) 2-3 korda.

Ka harjutusi tehes pea meeles hingamist . Hinga rahulikult ja sügavalt, see aitab oluliselt kaasa pinges lihaste lõdvestamisele.

Urban Fitness kutsub kõiki üles antud harjutusi proovima ning olge kehaliselt aktiivsed! Külastage meid http://urbanfitness.ee ja like'ge meie Facebooki lehte siin.

Täpne harjutuste kirjeldus:

1. Pea painutus kõrvale – Rahulikult painutada pead kõrvale ja hoida asendit. Tähtis, et venitatav lihas oleks lõdva ja mitte rakendada üleliigset jõudu
2. Kere kallutused kõrvale käe sirutusega – Kalluta kere kõrvale ja siruta käsi. Alustada väiksema ampltiduudiga ning iga kordusega suurenda seda
3. Tuharalihase venitus istes – tõsta põlvest kõverdatud jalg üle teise ning rahulikult suurenda venitust.
4. Ettepainutus – alusta painutust lülisamba ülemisest otsast. Kõigepealt pea ning lüli-lüli haaval painuta ennast ette. Sirutades vastupidi – alustada tõustmist seljaalaosa pingutades ning pea tõuseb kõige viimasena
5. “kassiküür”- Aseta käed põlvedele ning selg hoia sirge. Tõmba selg kumeraks ning seejärel siruta selg ja kael. Oluline on, et liikumine oleks sujuv. Ära kasuta liiga palju jõudu harjutuse sooritamisel
6. “looteasend”- Lasku põlvedele, kalluta kere ette ning siruta käed üle pea. Proovi kätega võimalikult kaugele üles sirutada. Seejärel painuta kere paremale ning vasakule.
7. Venitus põlvtoenglamangus- Võta põlvitustoenglamang ning kõverda üks jalg põlvest ning aseta enda ette. Venitust suurenda järk-järgult, kuni lihaspinge väheneb