Alutaguse Puhke- ja Spordikeskuses on 2 km, 2,4 km, ja 3 km valgustatud terviserada. Lisaks on tähistatud on 1km, 2 km, 3 km, 5 km ja 7,5 km pikkused rajad, 10 km pikkune kepikõnnirada ning 2,4 km rullirada.

Maratonisõbrad on kindlasti juba radadega tutvunud läbi Estoloppeti sarja kuuluva Alutaguse Maratoni, mis sel aastal toimub 7. veebruaril ja on suurepärane kontrollvõistlus enne Tartu Maratoni.

Terviserajad on pimedal ajal valgustatud kella 21.00-ni. Harrastada saab suusatamist, rulluisutamist, tervisekõndi, jooksmist, jalgrattasõitu ja ka orienteerumist. Vastavalt hooajale on meie juures võimalik laenutada suuski, rulluiske, käimiskeppe ja tõukerattaid.
Suusalaenutuse komplekti kuuluvad suusad, kepid ja saapad (valikus nr. 26-48). Loomulikult ei puudu Alutaguse Puhke- ja Spordikeskuses ka riietusruumid koos pesemis-, söögi-, ning majutusvõimalustega.

Alutaguse Puhke- ja Spordikeskuses saab seigelda metsaradadel või Kurtna Järvistu vahetus läheduses RMK Kurtna matkarajal. Siin on ainus kepikõnni rada, mis kulgeb lummavate veekogude ääres. Matkad on hästi organiseeritud ja matkakorvi saab tellida ka kohvikust!

Eraldi väärib äramärkimist veel Alutaguse Seikluspark, kus on 5 rada ning lasterada ja võimalik kogeda 400m ning 220m meetrist õhusõitu üle järve. Seikluspargis on võimalik kasutada tuubirada nii suvel kui talvel. Talvel on avatud 4, suvel 1 rada. Vihmase ilmaga ulatuvad kiirused suvisel rajal lausa 60 km/h!

Puhkekeskuse peahoone läheduses asuvad laste osavusrada, jalgpalliväljak ja mänguväljak. Mänguväljakul on kiiged, turnimisredelid, ronimissein ja liivakast.

Rajameistri kommentaar:

Rajad on sellisele keskmisele tervisesportlasele. Mõned tõusud ikka on, aga nii suuri kõrguseerinevusi, kui Otepääl ei ole. Nii suvel kui talvel on valgustatud 2 km, 2,4 km  ja 3 km rajad. Kui lund on korralikult, on ka rajad korralikult tehtud. Võrreldes ümberkaudsete radadega, nii palju kui inimesed on käinud, on öelnud, et korralikult hooldatud rajad.

Lisainfot vaata Terviseradade koduleheküljelt ja Alutaguse Puhke- ja Spordikeskuse  koduleheküljelt!


Terviseradu arendavad Swedbank, Merko ja Eesti Energia