Kindlasti ei aita vaid videos näidatud harjutused ,,kõhu- või küljepekist’’ vabaneda, kuid mõistliku treeningu ja tasakaalustatud toitumise koostöö lisana on need kerelihaste harjutused ideaalsed just seda piirkonda veel ilusamaks treenima.

1. Roll out ehk välja rullimine
Pingutada tuharalihast ja ,,sõita’’ kindlasti sirge kehaga mööda fitnesspalli alla.
Romanil tuli see rullimine kohe kindlasti palju paremini välja kui mul, kuna selle palli peal keha sirgena hoidmine ei ole just lihtsamate killast harjutus.

2. Pallof-press
Anti-rotatsioonharjutus. Seda harjutust tehes pean koguaeg enda õlgadele mõtlema, et ma ei tõmbaks neid üles ja krampi.

3. Harjutus sõbra ja kummilindiga. Kui millegi pärast ei peaks saama jõusaali minna, on sõber ja kummilint suureks abiliseks. Lisaks sellele harjutusele on laias interneriavaruses mitmeid videoid, mida veel kummilindi abil teha saab. Kummilint ei ole õnneks kuigi kallis ja seda saab kergesti sporditarvete poest soetada.

4. Küünarvars-toenglamang ehk plank. Siiani minu jaoks kõige raskem harjutus. Juba peale 20-30 sekundit hakkab keha värisema ja pean tegema rasket tööd, et keha ilusti sirgena hoida. Samuti muutun seda harjutust tehes näost punaseks, kui tomat... Mis teha, ilu nõuab ohvreid.

 Neid harjutusi püüan teha üle ühe korra jõusaalis käies, seda siis peale enda jõusaali kava. Loomulikult ei ole ka keelatud teha sellist laadi kerelihaste harjutust täiesti iseseisva treeninguna. Lisades veel mõned harjutused ja tehed kõiki neist näiteks kolm seeriat läbi, võib kindel olla, et kõhu- ja kerelihased endast järgmisel päeval tunda annavad. Kuna mina olen kindlast üks neist, kel kipub kõik just kõhupiirkonda kogunema, püüangi koos toitumise ja teiste trennidega just nende harjustuste abil ka kõhu- ja küljepiirkonda ilusamaks muuta.

Järgmiste artiklite ja videoteni! Vaata videost järgi, mida teha ja trennis näeme!