Elamusretkede all tegutseb inspireeriv grupp inimesi: Kunnar Karu, Anniki Inno, Marti Soosaar jpt, kes korraldavad läbi aasta erinevaid põnevaid käimisüritusi kaunites Eestimaa kohtades. Sarja jüngriteks on sportlikud aktiivsed eatud inimesed, kellest nii mõnedki käivad ka rahvusvahelistel võistlusel. Sari on tugeva tasemega ning seltskond väga lõbus, seega tasub kindlasti sarjaga liituda ka neil, kes lisaks sportimisele soovivad leida endale liikumiseks inspireeriva sotsiaalse toetusgrupi ning mõnusad kaaslased.

Elamusretkede suve tippsündmuseks on Kunnar Karu sõnul taaskord Noarootsi Kepikõnni- ja käimismaraton. Seekord kohtuvad käimishuvilised juuni keskpaigas Tuksi Tervise- ja Spordikeskuses, et siis ühiselt elamusterohkele rajale minna! Tublimatel on võimalik läbida 42,2 elamusterohket kilomeetrit, nautides ilusat vaadet ja kaunist rannaäärt ning seigeldes poolsaare mõnusate männimetsade vahel. 

Ürituse peakorraldaja Kunnar Karu kutsub kõiki ennast proovile panema ja kaunist suvepäeva nautima. Ühelgi teisel suvisel käimismaratonil ei ole nii kaunist ja puutumatut loodust kui seda on Noarootsi poolsaarel ning kõik kilomeetrid mööduvad justkui lennates kaunis looduses. Maratonile minnes võiks korraldaja sõnul varuda aega kohalesõiduks, registreerimiseks ja sisseelamiseks, nii garanteerite endale meeldivama kogemuse. Lisaks soovitab Karu arvestada ilmastikuoludega ja panna selga vastav riietus ning jalga kindlasti mugavad matka- või spordijalanõud, kuid ta kinnitab, et retk toimub iga ilmaga. Lisaks soovitab ta jälgida ilmateadet ja päikese kaitseks võtta kaasa peakate ning päikeseprillid, vihma kaitseks kilejakk. Kuid eriti rõhutab Kunnar Karu, et inimesed võiksid maratoniks piisavalt treenida ja ka võistluspäeval teraselt enesetunnet jälgida ning oma võimeid tunnetada. Lisaks on väga oluline ka enne maratoni korralikult toituda. Ka puhkus peab enne suurt pingutust olema piisav. Karu kinnitab, et tegemist on rahvaspordiüritusega, kuhu saab kaasa elama tulla kogu perega. 



Karu sõnul saab valida kolme distantsi vahel:

Täispikk maraton (42,2 km)
Poolmaraton (21,1 km)
10 km pikkune rada 

Start on kell 11.00 Tuksi Tervise – ja Spordikeskusest. Kuid korraldajad paluvad tulla varem ning osalejate kohaloleku registreerimine ning stardinumbrite väljastamine algab kell 10.00 Tuksi Tervise – ja Spordikeskuses. Enne starti toimub treenerite juhendamisel ka ühine soojendusvõimlemine.
Pärast starti on osalejatel aega maksimaalselt 9 tundi, et finišisse jõuda. Osalejad, kes ei ole kell 20.00-ks jõudnud lõpetada, diskvalifitseeritakse rajalt ning suunatakse otseteed finišisse.
Rajal on iga ca 6 km tagant kontrollpunktid, kus saab energiavarusid täiendada nii magusate kui soolaste suupistete ja loomulikult ka joogiga. Maratoni lõpus ootab kõiki Tuksi Tervise – ja Spordikeskuse kokkade poolt valmistatud maitsev supp koos kosutava karastusjoogiga, samuti on võimalus lõõgastuda mõnusas saunakompleksis. Täispika maratoni distantsi läbijatele on meeneks karikas, poolmaratoni läbijatele medal!

Kunnar Karu soovib kõikidele vägevat Liikumisaastat ja kutsub inimesi koos perega Tuksi omadele kaasa elama. Kinnitades, et kindlasti on väärt võtta see üks päev ja veeta mõnus pühapäev kõndides – kellele on kõnnitud distants eneseületamiseks ja enda proovilepanekuks, kellele lihtsalt mõnus päev koos sõbraga kõndides – igaüks leiab endale sobiva tempo ning raja vastavalt oma soovidele!