Kuremaal peetud Eesti Jalgratturite Liidu seminaril, mis on mõeldud Eesti jalgrattaspordis tegutsevatele treeneritele, kohtunikele ja võistluskorraldajatele, räägiti rahvasportlaste seas levivast arusaamast, et head sportlikku vormi on võimalik "osta". Paraku ei anna paljud toidulisandid oodatud efekti ning kohati isegi vähendavad sooritusvõimet.

Suurtes kogustes toidulisandite tarbimise tulemuseks on tihtipeale kallis uriin, mitte hea tulemus. Väikestel või keskmistel koormustel harjutav inimene ei vaja täisväärtuslikule toidule enam tuge ning enamasti on toidulisandite võtmine ebavajalik.

SA Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Port rõhutas ka seda, et tähelepanelik tuleks olla vähetuntud tootjate poolt valmistatud toidulisandite suhtes ning "menüüst" tuleks välja jätta ka tooted, mis lubavad suurendada lihasmassi ja alandada rasvaprotsenti, sest need võivad sisaldada keelatud aineid.

Lisaks Portile esines seminaripäeva alguses Tallinna Ülikooli õppejõud ja doktorant Indrek Rannama, kes rääkis vastupidavussportlaste jõutreeningust ning erinevatest meetoditest, mida kestvusspordialade sportlased ära unustada ei tohiks.