BBC terviseekspertide hinnangul tuleks alustada treppide võtmisest. "See on tasuta, see on lihtne ja see võtab võhmale," väidab fitnessguru Rosemary Conley. Kui kodus või korteriühistus on olemas mõned trepid, siis kasuta neid ära ja spurdi treppidest ülesse-alla.

Teine variant on proovida plankimist. See näeb välja nii:

Püüa sellises asendis olla vähemalt 30 sekundit järjest ja tee minutilised pausid vahele, kui tahad teha kordusi. Planking on ideaalne moodus tugevdamaks süvalihaseid, mis toetavad lihasgruppe. Lisaks aitab see saavutada saledamat kõhtu.

Kolmas võimalus on iga kahe päeva tagant näiteks võtta tolmuimejaga tolmu. Eneselegi märkamatult kulutad sa sellise tegevusega hulgaliselt kaloreid, sest keha peab pidevalt olema liikumises. Ka auto pesemine, muru niitmine (Eesti kohta see praegusel hetkel eriti ei kehti) ja aiatöö suurendab südame aktiivsust.

Neljas idee on diivani peal olles joonistada õhus jalgadega tähestikku. Televiisorit vaadates treenid sa niimoodi ühtlasi ka jala- ja puusalihaseid, lisaks ei pea sa kasutama mingit erivarustust.

Viimane soovitus on panna mobiilile peale pidevad alarmid, mis piiksuks näiteks iga 30 minuti tagant. Pärast piiksumist peaksid sa liikuma ringi vähemalt 5 minuti võrra või seisma lihtsalt püsti mõnda aega. Pidev istumine pole kasulik kehale, seega - mida liikuvam sa oled, seda tervislikum on su keha.