Väikestes kogustes suhkru tarbimine pole probleem. Samas sünteetilisi magustajaid tasub vältida. Need on suhkrust oluliselt magusamad ning võivad suurendada inimese soov süüa magusat veelgi rohkem.

Arvatakse, et margariin on tervislikum kui või, ent tegelikult sisaldab margariin transrasvu, mis tõstavad vere kolesteroolisisaldust. Kalorite hulk margariinis on sama kui võis, ent on oht seda rohkem leivale määrida, kuna seda peetakse tervislikumaks.

3. Eraldatud sojaproteiin

Eraldatud sojaproteiin, mida on paljudes sojast tehtud toodetes, tõstab uurimuste kohaselt vähi- ning viljatuse riski naistel. Soja pole ka kõige ökoloogilisem valikuvõimalus (see on enamasti geneetiliselt muundatud - toim). Selle asemel proovige hoopis pähkleid, ube või looduslikke sojatooteid nagu tofu ja tempeh.

4. Light tooted

Light ei tähenda alati kalorivaest või tervislikku. Mitmetes dieettoitudes on rasva vähesust kompenseeritud suurema koguse soola, suhkru või sünteetiliste magusainetega, ent neil oleks maitse. Seetõttu võime sedalaadi toite süüa rohkem, kuna neid peetakse tervislikumaks.

5. Külmutatud söögid

Külmutatult müüdavad söögid on kaua töödeldud ning täis rasva ja soola. Tervislikuma ning tihti odavama külmutatud toidu saad kui teed ise suurema koguse toitu ning paned selle sügavkülma portsjonite kaupa. Külmutatud juurviljad on väga head, kui neile pole lisatud soola ja kastet.