Hispaanlased söövad aeglaselt

Korralikult valmistatud toit vajab nautimiseks aega. Mida kiiremini inimene neelab, seda vähem on toidul aega mõjutada maitseretseptoreid ning ajul ei ole võimalust sulle märku anda, et kõht on täis. Hispaanlased teavad seda, nagu nad teavad ka seda, et hea söömaaeg toob kokku sõbrad ja pereliikmed, mis omakorda tähendab vestlust ning nii tekivad suutäite vahele pausid. Rhodose saare ülikooli teadlased avastasid, et aeglaselt söövatel inimestel on madalam kehamassiindeks (KMI) kui sööki ahmivatel inimestel.  Seega, hoolimata sellest, et hispaanlased istuvad mitmekäigulisse õhtusöögilauda hilisõhtul, on nende KMI korras ja nad ise saledad.

Itaalias hinnatakse kvaliteeti, mitte kvantiteeti

Itaalaste jaoks ei ole midagi toredat buffe-tüüpi lõunasöökides. Suured kogused toitu näitavad itaallastele vaid seda, et tegu on odavalt toodetud ja toidulisandeid täis söögiga. Enesest lugupidavad itaallased söövad värskest ja kohalikust toorainest tehtud toitu, ükskõik, kui kaua selle tegemine ka aega võtaks.

Kreekas pööratakse tähelepanu juurviljadele

Eestis tähendab "korralik toit" kartulit ja liha, Vahemere-äärsetes maades domineerivad söögilaual aga erinevad juur- ja kaunviljad ning  täisteratooted. Isegi kui söödavad kogused on suuremad, ei ladestu selline toit keskkohale. 

Ladina-Ameerikas süüakse kohalikku toitu vastavalt hooajale

Ladina-Ameerikas vaadataks õudusega plastmassi-maitsega maasikaid, mida Eesti suurkauplused juba keset talve müüma hakkavad. Ei maitset, ei värvi. Seega tuleks rohkem arvestada aastaajale sobiva toiduga, mis Eestis tähendab ikkagi talvel hapukapsaste manustamist ning küpsete marjade nautimist alles südasuvel. Ka ollakse Ladina-Ameerikas veendunud, et mida kaugemalt on tooraine transporditud, seda kehvemini ta maitseb. Nii tuleks ka meil üles otsida võimalikult kohalikud tootjad ja kaupa otse nendelt osta.

Prantsusmaal ei tule kõne allagi söömise kõrvale televiisori vaatamine

Paljudes Eesti kodudes on televiisor muutunud kõige tähtsamaks pereliikmeks ning ka sööma minnakse selle ette. Prantsusmaal on korralik söömaaeg sündmus, kuhu televiisorit ei oodata. Pole siis ka ime, et nad püsivad saledad, uurimused on näidanud, et inimesed kipuvad televiisori ees tavaprasest kuni 71 protsenti rohkem sööma.

Allikas: http://eatthis.menshealth.com/