Mitmed uuringud on näidanud, et just meres ujumisel on meie tervisele positiivne mõju, alates immuunsüsteemi tugevdamisest, nahaprobleemide leevendamisest kuni  valude ja allergiate vähendamiseni,  kirjutab The Daily Mail. Mõningad uuringutulemused näitavad, et regulaarne meres ujumine parandab ka inimeste seksuaalelu kvaliteeti. 

"Inimesed ütlevad, et nad tunnevad end pärast meres ujumist paremini," selgitas Portsmouthi ülikooli professor Michael Tipton, et selle põhjuseks võib olla jaheda vee tõttu aktiveeritud külmasensorite tegevus. "Külmasensorid käivitavad adrenaliinivoo, mis juhib meie tähelepanu valudelt kõrvale ning tekitavad hea tunde. See on nagu looduslik valuvaigisti."

Tšehhi teadlaste uuring sedastas, et inimestel, kes käisid külmas vees suplemas vähemalt kolm korda nädalas, suurenes valgeliblede hulk, mis aitavad võidelda erinevate infektsioonidega. 

Rahvusvahelises dermatoloogia ajakirjas avaldatud uuringu kohaselt mõjub soolane  ja magneesiumirikas vesi hästi ka teatud tüüpi nahahaigustele nagu näiteks psoriaas. 

Ka vähendab merevesi heinapalaviku sündroome, puhastades ninasõõrmeid ärritavast õietolmust. 

Niisiis, kel on sel suvel veel meres ujumata, tehke seda kohe, olete tervemad, heatujulisemad ja elate kauem!