Vesi on vesi, mis saab temas nii väga erilist olla? Tegelikult on sel läbipaistval vedelikul, milleta me päevagi hakkama ei saa, vägagi huvitavad ja ainulaadsed omadused, selgub Lilleoru koolituskeskuse poolt hiljuti kirjastatud raamatust “Tants veega. Õpi taastama ja kasutama vee elujõudu”.

Kraanist voolav vesi on kaotanud oma tervistavad omadused, saame raamatust teada ebameeldiva tõe. Vee elujõu on riisunud voolamine pikkades sirgetes torudes, töötlemine veepuhastusjaamas, saasteained. Vee omadusi kahjustavad rängalt vahelduvvool, raadiolained, radarikiirgus, mikrolained jne. Kui vesi on kaotanud elujõu ja tasakaalu, siis pole seda ka meil.

Puhas värske elus vesi hoiab meid seevastu tervena, vaimselt erksana ja lükkab edasi vananemist, vesinikurikka veega saab ravida koguni haigusi.

Mis annab siis veele tema imelise väe? Raamatu esimene osa räägibki sellest, miks peab vesi liikuma, kuidas keerised veele energiat lisavad, miks on oluline vee korrastatud ehk kristalne struktuur, miks on tähtsad mineraalid (soolad), kuidas viimistlevad vee omadusi elekter ja magnetism, miks on eriti tervistav just vesinikurikas vesi jne.

Kõige täisväärtuslikum on ehtne allikavesi, mida on loodus vee maa-aluse teekonna jooksul puhastanud, struktureerinud, rikastanud mineraalide ja gaasidega, ergastanud keeriste ja magnetväljadega. Maapinnale jõudes viimistlevad vett päikesevalgus ja looduse helid.

Häid omadusi saab taastada

Õnneks saab veele anda tagasi elu, mille tehismaailm on temalt võtnud. Raamatu teine osa räägibki võimalustest, kuidas muuta kodus ja aias kasutatavat vett paremaks ehk kuidas vett struktureerida, programmeerida, vääristada täiendava energiaga jne. Üllataval kombel polegi see keeruline, need lihtsad võtted lihtsalt jäljendavad loodust.

Kõigepealt tuleb anda veele tagasi talle omane korrastatud struktuur, õpetab raamat. Seda aitavad teha kuldlõikelises proportsioonis karahvinid, munakujulised anumad, kristallid, universaalse elu-spiraali kujuga kolmjalad, veeanumale kinnitatud magnetid jne.

Kui vesi on struktureeritud ehk vedelkristalses olekus, toimetab ta energiat ja informatsiooni edasi palju kiiremini ning moonutusteta. Selline vesi paneb paremini kasvama ka taimed! Tuleb välja, et keeriseid, magnetismi jm jõude kasutades saab luua ise sama täisväärtuslikku vett nagu see, mida leidub raviallikates.

Struktureeritud vesi suudab salvestada juba keerukamaid võnkemustreid, sellist vett on lihtsam n-ö programmeerida. Väärtuslikku infot annavad veele kivid ja vääriskivid (akvamariin, must vilgukivi, sinine topaas, šungiit, teemant), looduse hääled, muusika, sümbolid, isegi mõtted.

Vesi on meie eluspüsimise olulisim aine, keha kõigi struktuuride ja protsesside alus, me koosnemegi suures osas veest (80% organismist). Vananedes jääb kehas aga vett aina vähemaks (kortsud!) ning olemasolev vesi on “väsinud”, ta ei suuda enam oma ülesandeid täita (paljude tervisehädade põhjus).

Kas pole kaalukas põhjus, miks juua iga päev 1,5−2 liitrit täisväärtuslikku vett? Ka siis, kui te otsest janu ei tunnegi, sest keha vajab puhast elavat vett. Varsti tunnete, kuidas liikuda on kergem, väsimus kaob, energiat on rohkem, nahk muutub pehmemaks, vererõhk normaliseerub, vere suhkrusisaldus normaliseerub...

Kortsude põhjus – veepuudus

Teose originaal ilmus 2011. aastal USAs. Kuna Lilleoru keskuses on vesi olnud tänu joogaõpetusele ja muudele tervisega tegelevatele praktikatele palju aastaid hoolika vaatluse all, oli igati loogiline, miks otsustati see huvitav ja hariv raamat välja anda. Eesti on esimene maa, kus ilmus teose tõlge.

“Tants veega” avab justkui ukse saabuvasse Vee ajastuse, mida iseloomustab lugupidav suhtumine loodusesse ja kõigesse elavasse, kirjutavad autorid teose tutvustuses. Vesi oskab seda tantsu tantsida ja vajab üksnes toetavat tantsukaaslast, kes teab, mida on vaja teha.

Raamat pakub ka rikkalikult viitematerjali, mis aitavad vee olemust ja vajadusi veelgi paremini mõista.