Foorumi eesmärk on ühe levinuima noori puudutava psüühikaprobleemi – söömishäirete – ennetamine ning tugisüsteemi loomine. „Kui seni pakkus MTÜ Eriline oma veebilehel vaid mitmekülgset informatsiooni söömishäirete kohta, siis oleme jõudnud arusaamiseni, et sellest teemast puudutatud inimesed vajavad ühtlasi võimalust ka nendega suhelda, kes igapäevaselt sarnaste murede ning küsimustega pead vaevavad,“ rääkis MTÜ Eriline asutaja Sandra Morgen.

Vastavatud foorumit modereerivad inimesed, kes on söömishäire isiklikult kokku puutunud. „Tegemist on inimestega, kes tunnevad, et pika tervenemisprotsessi tulemusel on neil võimalik kedagi oma kogemustest tulenevalt aidata,“ ütles Morgen. Lisaks on eriline.ee foorumi haldamisse kaasatud psühholoogid, kes jälgivad keskkonnas toimuvat läbi spetsialisti pilgu. „Jagame juhiseid, kust selliste probleemide korral abi leida ning mida tervenemisprotsess endast kujutab. Parim võimalus haigestumist või selle intensiivistumist vältida on omada teadmisi söömishäirest ning pöörduda vajaduse korral kohe spetsialisti poole.”

Veebikeskkonnas pakutav informatsioon aitab söömiskäitumisega seonduvaid probleeme õigeaegselt märgata, nendega toime tulla ning kohest abi otsida. Rõhutades eneseabi tähtsust söömishäirest tervenemisel soodustab MTÜ Eriline inimese igapäevast toimetulekut ning aitab sellega säilitada ravitulemusi.

Foorumi loomine sai teoks tänu Norra toetusele 2009-2014 Rahvatervise programmi raames.