Nüüd on aga teadlased avastanud, et veelgi hulgalisemalt leidub seda kasulikku antioksüdanti popkorni kestades, mis lisaks on veel ka kiudaineterikkad, vahendab ERRi teadusuudisteportaal.

USA teadlaste sõnul võiks popkorn olla ideaalne suupiste. See on ainus vahepala, mis sisaldab 100% töötlemata täisteravilja. Kui teistes toitudes olev teravili töödeldakse ja lahjendatakse teiste koostisosadega, siis pakub üks portsjon popkorni umbes 70% inimese päevasest täistera vajadusest. Võrreldes värskete puuviljadega esinem polüfenooli rohkem ka kuivatatud puuviljades.

Eksperdid aga rõhutavad, et suupiste valmistamis- ja serveerimisviis võib lüüa mõra selle tervislikkusesse. Popkorni valmistamine pannitäies õlis või praadimisvõis ja hiljem soolaga ülekallatult muudab kiiresti tervisliku ampsu toitumise „õudusunenäoks", mis on pungil üleliigsest rasvast ja kaloritest. Kõige tervislikumaks peetakse õhk-valmistatud popkorni. Mikrolaineahjus valmistamine suurendab juba kaks korda popkornis sisalduvate kalorite hulka.