Tartu ülikooli unemeditsiini vanemteadur, kõrva-nina-kurguarst Marlit Veldi nendib, et norskamise puhul on tegu tõsise probleemiga – see võib paljude muude tervisehädade korral põhjustada ülekaalulisust, impotentsust ja keskendumishäireid, kirjutab Õhtuleht.

Seejuures ei ole norskamine pelgalt organismi eripära, see häirib peale norskaja ühtlasi kaaslasi, kuna norskamine ei lase magada ei norskajal ega teistelgi samas ruumis olijail ning on üks sagedasemaid põhjuseid, miks abikaasad eraldi vooditesse kolivad.

Norskamisest tingitud sügava une puudumine põhjustab ülekaalu ja südametegevuse häireid, inimese organismis langeb kasvuhormooni ja testosterooni tase, mis omakorda põhjustavad potentsihäireid.

Norskajatel soovitab Marlit Veldi pöörduda nina-kõrva-kurguarsti juurde. Põhjuseid norskamiseks võib olla palju: näokolju ehitus, suurenenud kurgumandlid, selili asendis magamine, suurenenud kehakaal, puudulik ninahingamine ja ka inimese loomulik vananemine ning alkoholi või ravimite tarbimine.