Maaleht tutvustab viit seemnetüüpi, mis maitsevad hästi ning on kasulikud ka teie tervisele.

Kõrvitsaseemned

Kõrvitsaseemned alandavad kolesterooli, tugevdavad eesnäärme tervist ning neis on palju taimseid steroole ja fütokemikaale. Kõrvitsaseemned sisaldavad lisaks valkudele ja kiudainetele ka kaaliumi ja magneesiumi.

Nüüdseks on ka meie kaubandusvõrkudesse jõudnud kesk- ja lõuna Mehhikost ning Guatemalast pärit chia seemned, mis on olnud sajandeid maiade ja asteekide toidulaual. Need imepisikesed õlised seemned on väga toitainerikkad, täis Omega 3 rasvhappeid, kiudaineid, valke ja kaltsiumi. Neid võib vabalt lisada hommikupudrule, müslile ja maisikrõpsudele. Nendega võib maitsestada muffineid ja smuutisid või lihtsalt lisada salatitele.

Linaseemnetes on samuti hulganiselt Omega 3 rasvhappeid, mis aitavad vähendada põletikke. Ka on linaseemned tuntud omaduse poolest vähendada kolesterooli taset veres, nad alandavad vererõhku ning on kasulikud seedimisele. Seemneid on samuti hea lisada hommikusöökidele või küpsetistesse.

Vaid peotäis päevalilleseemeneid sisaldab märkimisväärsel hulgal magneesiumi, seleeni ja E-vitamiini. Krõbista neid niisama või varu neid oma järgmiseks pestoteoks.

Kanepiseemned ei ole mitte ainult toitvad, kuid nad sisaldavad ka kõiki asendamatuid aminohappeid ning rasvhappeid, mis aitavad alandada kolesterooli ja ennetada südamehaigusi. Söö neid niisama või lisa salatitele või hommikupudrule ja energiat jätkub terveks päevaks.

1 teelusikatäis seemneid Kõrvitsa-seemned Chia seemnedLinaseemnedPäevalille-seemnedKanepi-seemned
Kiudained (g)0.622.70.92
Valgud (g)32.521.55
Kalorid5665334745
Rasv (g)552.243

Allikas: http://www.fitsugar.com/