Kindlasti on kõige odavam süüa kogu perega kodus ise valmistatud roogasid, rohkem putrusid ja kartuleid. Et aga ka tervist hoida, peab toit olema mitmekülgne.

Põhiainevahetuseks on vaja päevas inimese kohta vähemalt 1000 kcal, millele lisandub kehalisele aktiivsusele kuluv energiahulk. Kogu kaloraaž peaks olema 2000–2500 kcal.

Minimaalse toidukorvi arvestamisel võib keskmist energiavajadust arvutada kuni 10aastastel lastel ja üle 50aastastel inimestel koefitsiendiga vastavalt kas 0,5–0,8 või 0,9.

Ehkki väljapakutud odava nädalamenüü puhul ei ole teada, kui palju kaloreid saavad pere liikmed nädala sees lõunasöökidega (söövad kodust väljas), tundub siiski, et üldine päevane kaloraaž on liiga väike.

Nädalamenüü toidud on põhimõtteliselt hästi valitud, kuid iga toidukord vajab täiendamist.

- Leiba peaks olema iga päev vähemalt 4–5 viilu ehk
180–200 g. Seega ühe täiskasvanu kohta peaks olema nädalas umbes 1,5 pätsi leiba.

- Hommikupudru kogused peaksid olema suuremad (vähemalt 300 g igale täiskasvanule), kuna pudru juures ei ole midagi lisaks.

- Piima on igaühele päevas 1 dl ehk pool klaasi pudrule lisatuna, kahel päeval 2 dl. Piima peaks iga päev olema vähemalt 1 klaas.

- Puudub kala. Võimalusi on kas kartuli-kalavormi, heeringa, kalapulkade vm näol.

- Maksarooga on kahel päeval, siin võikski ühe neist asendada kalatoiduga.

- Täielikult puudub taimne õli. Rasvhapete puudujäägi tõttu ei saa organism rasvlahustuvaid vitamiine, kannatab immuunsus, organismi kaitsevõime, hormonaalne tasakaal jm.

- Puuduvad puuviljad, toorsalatid (kas või kapsas värskelt ja hapendatult!), vähe on juurvilju. Kapsas, kartul ja peet on odavam kraam, samuti kõrvits, õunad ja marjad. Neid võib olla toorsalatina ja hautatult iga toidukorra juures. Metsamarjadele võib panna suuremat rõhku.

- Muna on kõrge toiteväärtusega, kahjuks on kogu menüüs üks muna viiele inimesele kartulikotleti koostises. Peaks olema vähemalt 1 muna igale nädalas.

- Liha on ainult kahel päeval. Seda peaks olema iga päev vähemalt 120 g inimesele. Eriti vajalik on liha lastele.

Loomne valk on asendamatute aminohapete allikas. Kui oletame, et tegu on taimetoitlastega, peaks menüüs olema rohkesti kaunvilju, läätse, maisi.

Eeltoodud täiendused on mõeldud minimaalse toidukorvi raames.

Nii tagasihoidlik toit hoiab elu sees, kuid ei kindlusta tervist ega laste kasvamist ja eakohast arenemist.