Kui varasemad uuringud on näidanud, et mõõdukas kohvitarbimine võib aidata kaalu langetamisel ning vähendada riski haigestuda II tüübi diabeeti, siis Austraalia teadlased avastasid, et liiga palju kohvi annab täpselt vastupidise efekti, vahendab The Daily Mail.

Uuringus, mis avaldati ajakirjas "Põllumajandussaaduste ja toiduainete keemia", katsetati kohvis leiduva klorogeenhape CGA mõju rasvunud hiirtel.

Hiirtel, kellele manustati annuseid, mis võrdusid viie või kuue tassi kohviga päevas, säilis rasv rakkudes paremini.
 
Klorogeenhapet saanud rasvunud hiirtel oli ka rohkem glükoosi talumatust, eeldiabeeti ning neil oli suurenenud resistentsus insuliini regulatsioonile organismis.

Siiski kinnitasid teadlased, et mõõdukas kohvi tarbimine tervist ei ohusta.

"Tundub, et efekt on annusest sõltuv. Mõõdukas kohvi tarbimine, 3-4 tassi päevas vähendab riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse ja II tüübi diabeeti," ütles uuringu kaasautor Vance Matthews, Lääne-Austraalia Meditsiiniuuringute Instituudist kuid hoiatas samas kohviga liialdamise eest.