2009. aastal avaldas USA arst David Kessler raamatu "The End of Overeating" ehk "Ülesöömise lõpp", milles märgib, et liigselt toitu lisatud suhkur, sool ja rasv tekitavad toidusõltuvust. Ülemaitsestatud ja rasvase toidu nägemine stimuleerib ajus dopamiini tootmist ning mõjub sellega inimestele ahvatlevalt, vahendab ERR.

On muidugi ka n-ö tegelik nälg ehk homöostaatiline nälg, mis tekib siis, kui toidukorrast on möödunud umbes neli tundi, toitainete sisaldus veres vähenenud ning hormoonid ja närvisüsteem annavad ajju teada, et on tarvis süüa.

Hullem on aga hedooniline nälg, mis tekib nähes rasvast ja magusat toitu. Kessler annab siiski ka lahenduse: kui käia poes ringi mõttega, et suhkru, soola ja rasvarikas toit on maitsev, siis hakkabki inimene seda tahtma; kui aga mõelda, et see pole maitsev ega tervislik ning ostan parem midagi muud, pääseb ahvatlusest.

Loe pikemalt dr Triin Egliti doktoritööst, mis tuvastas, et rasvumine on eestlaste hulgas suurem probleem, kui arvatud, SIIT.