Toetades liikumisharrastusi:
- luua võimalusi jalgratta parkimiseks
- toetada spordiklubides osalemist
- korraldada ja toetada sportlikke üritusi
- julgustada töötajaid end pauside ajal liigutama
- pakkuda infomaterjale

Toetades tervislikku toitumist:

- varustada puhta joogiveega, mis on kättesaadav igale töötajale

- teha koostööd ettevõttes asuva toitlustajaga, uurides nende menüü tervislikkust ja tehes sinna vajadusel muudatusi

- luua võimalusi kaasavõetud toidu soojendamiseks

Tööalaste suhete ja koostöö loomisel:

- anda selgeid ja arusaadavaid juhiseid ja eeskirju, nt ametijuhendid, töökorraldused, head tavad

- sõbralik ja toetav kollektiiv

- paindlik ja peresõbralik töögraafik

Mida saab töötaja ise teha, et olla terve?
- süüa iga päev vähemalt 5 portsjonit puu- ja köögivilja

- teha tervislikke valikuid toidukohas tööl või võtta ise kodust söök kaasa
- kasutada iga võimalust liikumiseks: lifti asemel trepid, jalutuskäigud pausi ajal jne
- kasutada vähem soola ja valmistoite, mis sisaldavad sageli liialt soola ja rasva
- loobuda suitsetamisest
- teada oma tervisenäitajaid: lasta mõõta vererõhku, kolesterooli ja veresuhkru taset, vööümbermõõtu ja kehamassiindeksit

Tervise edendamiseks töökohal:

- looge töörühm töötajatest, keda tervise teema huvitab, jagage ülesanded ja valige eestvedaja

- uurige teistelt töötajatelt nende eluviiside kohta ja pange kirja nende ootused ja soovid

- koostage töötajate tervise arendamise tegevuskava, planeerige selle jaoks vahendid ja võimalused

- mõelge, kuidas võiksite tulemusi mõõta ja kuidas tagada hästi käivitunud tegevuste jätkusuutlikkus

- küsige nõu tervist edendavate töökohtade võrgustikult või vaadake www.terviseinfo.ee

Allikas: Külli Luuk