Alates 2006. aastast kuulub TET üle-euroopalisse tervistedendavate töökohtade võrgustikku European Network for Workplace Health Promotion (www.enwhp.org).

TETi moto on “Terves organisatsioonis terved töötajad”, mis tähendab, et lisaks ohutu töökeskkonna loomise ja töötervishoiu nõuete täitmisele tegeldakse ettevõtetes ka töötajate tervise hoidmise ja arendamisega.

Tervist toetavad tegevused on näiteks tubakavaba töökeskkonna loomine, tervisliku toitlustamise korraldamine, liikumisharrastuste toetamine, stressi maan-
damine, perekeskse töökoha poliitika elluviimine, töötajate terviseteadlikkuse parandamine.

Töötajate tervisele suunatud lisategevuste kasu on mõõdetav mitmeti. Ettevõtte töökeskkond paraneb, tööstressi ja tööga seotud õnnetusi ning tervisehäireid on vähem, rahulolu tööga ja motivatsioon kasvavad, mistõttu töötajad puuduvad vähem töölt.

Omavahelise koostöö ja suhete paranemine paistab ka ettevõttest väljapoole, paranevad pakutavad tooted ja teenused, klientide rahulolu suureneb ning ettevõtte maine paraneb.

Tervist edendavate töökohtade võrgustiku liikmete hulk Eestis on viimasel paaril aastal jõudsalt kasvanud. Praeguseks kuulub liikmeskonda juba sadakond ettevõtet. Algusest saadik on võrgustikus olnud näiteks Tallinna Vesi AS, Ida-Tallinna Keskhaigla, Politseiamet, Tallinna Kaubamaja, BLRT Grupp AS, SEB ja Coca-Cola HBC Eesti AS.