Avokaado sisaldab rauda, vaske, magneesiumi, kaltsiumi ja fosforit ning temas leidub A, C, E, P ja B-grupi vitamiine. Tänu küllastumata rasvahapete ülekaalule ja antioksüdantide olemasolule (vitamiinid C ja E), võib avokaadot soovitada inimestele, kes kannatavad südame-veresoonkonna haiguste käes.

Avokaadot võib panna salatitesse, segada kodujuustuga või süüa lihtsalt, maitsestades vaid musta pipra ja sidrunimashlaga.

Toome teieni kolm põhjust, miks tasub avokaadot süüa.

1. Kaitseb südant

Mõned väldivad avokaado söömist, kuna see sisaldab palju rasva (sõltuvalt sordist on rasvasisaldus 5-30%), kuid mitmed uuringud on näidanud, et avokaado söömine aitab langetada kolesterooli taset. Lisaks sisaldab puuvili vee B- ja E-vitamiine, mis on tervisele väga kasulikud.

2. Aitab säilitada taljet

Uuringud on näidanud, et inimestel, kes söövad avokaadot regulaarselt, on kitsam vöökoht ning seega ka madalam kehamassiindeks kui neil, kes avokaadot ei söö. Ka on avokaado sööjatel väiksem oht ainevahetussündroomi ehk metaboolse sündroomi tekkeks.

3. Kaitseb veresooni

Regulaarne avokaado söömine kaitseb meie veresooni lupjumise eest. Hiljutisest uuringust selgus, et kui süüa rasvast hamburgeri koos avokaadoga, vähendas see veresoonte ahenemist märgatavalt.

Allikas: Trainer Fittness Blog