Nikolai Novosjoloviga on võimalik kohtuda Eesti Spordimeditsiini klastri eestvedamisel loodud spordimeditsiini alal. Huvilistel on võimalus peale jooksu- või kõnnietappi küsida oma numbrimärgile kahekordse vehklemise maailmameistri autogrammi, jäädvustada päev ühispildiga ja küsida mõned küsimused tippsportlaselt.

Nikolai annab SEB Tallinna Maratonil kl 11:30 poolmaratoni stardipaugu ning on jooksjana ise 10 km distantsi stardis kell 13:30.
Orienteeruvalt kell 14:30 jõuab Novosjolov tagasi spordimeditsiini alale, kus Ta rõõmuga suhtleb rahvaga kuni kella 16-ni. Seda Pärnu mnt ääres, Suur-Karja ja Jaani kiriku vahelisele muruplatsile loodud spordimeditsiinialal. Sealsamas on võimalik teha käsi valgeks vehklemisklubi Tallinna Mõõk professionaalide juhendamisel ja vehklemise simulatsiooniseadme abil. Samuti saavad vehklemisest enam huvitatud infot vehklemise treeningute jm kohta.

Spordimeditsiinialal on lisaks võimalik osalejatel TASUTA:

  • mõõta kolesterooli, veresuhkrut, vererõhku, kätejõudu;
  • spirograafiaga saada ülevaade kopsude tervisest;
  • testida oma üleshüppekõrgust;
  • õppida kinesioteipimist;
  • teha selgeks elustamisaparaadiga AED elustamise põhitõed;
  • teostada jalalaba digiuuring jalavõlvi kuju tuvastamiseks (kl 12-16);
  • tutvuda andurtehnoloogiaga, mis hindab treeningliigutuste õigsust ja aitab tuvastada väsimust;
  • küsida nõu suuhügienistidelt, saada füsioterapeutidelt ülevaate spordimeditsiinialaste toodete/teenuste kohta jne;
  • saada infomaterjale venituse, kinesioteipimise, alaseljavalude, tervisliku toitumise, spordivigastuste, tervisesportlastele soovitava vereanalüüside jms osas.
Nikolai Novosjolov on 1980. aastal sündinud Eesti vehkleja, kahekordne maailmameister epeevehklemises. Nikolai alustas vehklemist Haapsalus vehklemisklubis En Garde. Aastatel 2003, 2004 ja 2006 valiti ta Läänemaa aasta sportlaseks. Ta on mitmekordne Eesti meister epeevehklemises. Novosjolov on osalenud Pekingi ja Londoni olümpiamängudel. Ta oli vehklemise alaliidu peasekretär aastatel 2007–2010. 2010. aastal võitis Novosjolov vehklemise maailmameistrivõistlustel Pariisis epees kuldmedali ja samal aastal valiti ta Eesti aasta sportlaseks. Peale Stockholmi MK etapi võitu aastal 2012 tõusis Novosjolov esimese Eesti vehklejana jooksva maailma edetabeli liidriks. 2013 võitis ta Budapestis oma teise maailmameistritiitli.

Spordimeditsiini ala korraldav SportEST kutsub inimesi üles sportima tervislikult, mis hõlmab endas õigesti ülesehitatud treeningplaani, mõistuspärast treeningut, treenitusele vastavat tempot võistlustel, sobivat spordivarustust, regulaarset tervisekontrolli (alustades enda keha jälgimisest, perearstiga nõu pidamisest, verepõhistest tervisekontrollidest ning taastumisel füsioterapeudi abist), põhiteadmisi spordivigastuste, nende ennetamisest ja esmaabi võtetest jpm.

Rohkem informatsiooni tervislikust sportimisest, teenustest jm seonduvast SportESTi www.sport.ee.

Projekt ja esmakordset spordimeditsiiniala koondamist spordiüritusel on kaasrahastatud SportESTi eestvedamisel EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist ja Tallinna Linnavalituse Spordi- ja Noorsooameti abil.