Teisipäeval, 15.04 algusega kell 18.00 loengul "Sooja ja külma mõju spordis taastumisel" käsitletakse teooriat ja ka tehakse praktiliselt läbi: kuidas erinevate külmaravi ja soojaravi viisidega aidata kaasa taastumisele ning ennetada vigastusi, erinevad võimalused spordivigastuste esmaabil ja ravil, võimalike külmatoodete kasutamine pikaaegsete koormuste ajal (nt. pikkadel jooksudistantsidel, maratonil).

Lektoriks on füsioterapeut Anneli Sikkut. Ta lõpetanud Tartu Ülikooli Füsioteraapia erialal ning kaitsnud samas ülikoolis sporditeaduste magistri kraadi. Sooritanud ka Nutritional coachi kursused. Töötanud taastusravi valdkonnas üle 10 aasta ning peab igapäevaselt loenguid külma- ja soojaravi ning füsioteraapia teemadel.

Loengu orienteeruv lõppaeg on kell 19.30. Toimumiskoht Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut, Tondi 55, Tallinn. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Osalemissoovist palun anda teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Korraldajad: Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut. Loeng toimub loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Lisainfo ja järgmiste teisipäevade loengute info on leitav siit.    

Järgmised loengud teisipäeva õhtuti, kuhu huvilised võivad registreeruda on:

22.04 Toidulisandid, vitamiinid ja vedeliku tasakaal spordis - TLÜ dotsent Kristjan Port
29.04 Alaseljavalu füsioterapeutiline käsitlus - Füsiterapeut Katre Lust-Mardna 
06.05 Jooksja tugiliikumisaparaadi probleemid - TLÜ lektor Kirsti Pedak
13.05 Liikuja jalatervis - põhjustatud haigused, uuringud, tallad, ortoosid - Jalaravispetsialist Kalev Toots
20.05 Venituse vajalikus ja olulisus taastumisel - Füsioterapeut Indrek Tustit