Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi ja Eesti Spordimeditsiini klastri koostöös korraldab kõikidele huviliste 04.11 loengu, mille pealkiri on: TÖÖ TULEMUSLIKKUSE PARANDAMINE LÄBI ÕIGE TÖÖASENDI JA HARJUTUSTE.

Loeng algab kell 18.00 ja kestab 1,5 tundi, seega sobib väga hästi neile, kes soovivad loengusse tulla peale tööd. Lektoriks on füsioterapeut Sirli Hinn. 

Loengus osaleja saab teada, kuidas kohandada töö keskkonda ja tööasendit vähendamaks sundasenditest tingitud vaevusi (nt pea-, selja-, käte liigeste valud) ning milliseid abivahendeid selleks kasutada. Tehakse läbi kontorisse ja ka kooliõpilasele sobilik harjutusvara ja õpitakse millistele lihasgruppidele treeningutel kontoritöötaja peaks tähelepanu pöörama.

Loengu toimumiskohaks on Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut, Tondi 55, Tallinn. Osavõtutasu on vaid 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Osalemiseks palume saata ees ja perekonnanimi: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Kui on soov ka täiendkoolituse tunnistus saada, siis on vajalik edastada ka isikukood. Kui arve ettevõttele, siis edastage ka selle andmed.

Lektor Sirli Hinn on lõpetanud Tartu Ülikooli füsioteraapia eriala ning on Füsioteraapia Kliinik OÜ üks tunnustatud füsioterapeute ja Eesti Rahvusballeti füsioterapeut. Sirli omab laiabaasilist praktilist töökogemust skeleti-lihassüsteemi füsioteraapia, spordifüsioteraapia ning töökeskkonna kohandamise valdkonnas. Tema hoole all on olnud Eesti Meistriliiga korvpallurid, samuti tunnustatud jalgratturid, kergejõustiklased, maadlejad, ujujad. Erialaseid loenguid on Sirli pidanud liigeshaigete liidule, ettevõtetele ja igas vanuses spordiharrastajatele. 

Loeng toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga loengusarjas TREENI TEADLIKULT.

Järgmiste nädalate loengud:
11.11 Treeninguid toetav harjutusvara talveks ja kevadhooaja ettevalmistus - füsioterapeut Katre Lust-Mardna
Ülevaade kehatüve tugevdamisest, põlve ja hüppeliigese tervise toetamisest kui muust olulisest, mis kehale vajalik tulenevalt treeninghooaja muutustest.

18.11 Doping - milles probleem ja kuidas hoiduda - TLÜ dotsent Kristjan Port
Milles probleem ja kuidas hoiduda.

25.11 Jõusaalitreeningud harrastajatele - jõusaalitreener Margus Silbaum
Millest lähtuda, millest hoiduda, kuidas ülesehitada kava vastavalt eesmärkidele

02.12 Kehalise võimekuse ja tervisesesundi hindamise testid - TLÜ lektor Kirsti Pedak
Ülevaade erinevatest funktsionaalsetest testidest ja ankeetidest, mille abil on võimalik hinnata oma kehalist võimekust ja määrata tervislikku seisundit.

9.12 Harrastussportlase toiduvalikud enne ja peale treeningut - toitumisnõustaja Siret Saarsalu
Millest lähtuda toidu valikul enne treeningut, kuidas toetada treeningust taastumist ning kas ja millal on üldse vajalikud toidulisandid ja spordijoogid.

Lisainfo ja järgmised loengud: http://www.tlu.ee/harrastus