Harrastussportlased on kutsutud teisipäeva (07.10) õhtul peale töö aega, ehk algusega kell 18.00 kuulama loengut HEA KEHALINE ETTEVALMISTUS - POOL TULEMUST TALISPORDIVÕISTLUSTEL.  

1,5 tundi koondatuna annab kompaktselt ülevaate lektor, suusatreener Jaanus Teppan, mida ning kuidas teha, et eesmärgid suusarajal teostuks ja iga treening oleks nauditav ning planeeritud tulemus -  edu suusavõistlusel oleks naudinguga saavutatav! Analüüsitakse levinumaid suusatreenijate tüüpe ning saab ülevaate praktiliste näidetena kuidas ennast ja oma keha kuulata suusatades, seada reaalseid eesmärke, treenida teadlikult ja targalt talispordivõistlusteks planeeritud tippvormihetkeks.

Jaanus Teppan on edukas murdmaasuusataja, treener ja spordipedagoog. Tema juhendamisel on olnud Kaspar Kokk, Peeter Kümmel, Piret Pormeister ja Anti Saarepuu. Olnud 2006-2009 Türgi murdmaasuusatamise koondise peatreener.  Avaldanud ajakirjanduses palju erinevaid suusaspordialaseid kirjutisi. 2009 aastast Sparta Spordiseltsis harrastussportlaste suusatreener.

Inimestele tänavalt planeeritud loeng toimub TLÜ Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn. Selle osavõtutasu on vaid 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas) ja osalema on oodatud kõik. Osalemissoovist anda palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Loeng toimub Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi koostöös loengusarjas TREENI TEADLIKULT. Kokku toimuvad erinevatel teemadel loengud iga teisipäev detsembrini. Oktoobri järgmised loengud on:

14.10 Toiduallergia või -talumatus? Laborispetsialist Kaidi Hunt 
21.10 Jooksja treening võistlushooaja välisel ajal Jooksutreener Ahto Tatter 
28.10 Vigastustest ja ülekoormusest taastumine abivahenditega Füsioterapeut Lauri Rannama 
04.11 Töö tulemuslikkuse parandamine läbi õige tööasendi ja harjutuste Füsioterapeut Sirli Hinn

Lisainfo ja järgmised loengud, kuhu end ka võimalik registreerida: http://www.tlu.ee/harrastus