Tuleval teisipäeval kell 18.00 algava harrastajatele suunatud sügisese loengusarja avaloengu lektoriteks on Eesti kiireim/paremaid pikamaajooksiad Roman Fosti ja spordile spetsialiseerunud psühholoog Snezana Stoljarova. Loengus räägib Fosti kuulajatele, mis Teda motiveeris oma esimesse maratoni starti astuma, mis aitab tal põhitöö kõrval jooksuradadel püsida ning kuidas ta raskemaid aegu ületab? Spordipsühholoogi abiga leiavad küsimused vastused: mis võiks olla minu sportimise motiivid ja kuidas neid toita? Kas on omavahelisi sarnasusi sportimise motivatsiooni toetavate ja pärssivate mõttemustrite vahel? Kas ja kuidas saab endale tahtejõudu juurde ammutada?

Roman Fosti on 2014 aasta Eesti meister 5000, 10 000 meetri jooksus ja poolmaratonis. Tema isiklik rekord maratonis sündis sel aastal EMil Zürichis, aeg 2:17:54 tõi 18. koha. 31-aastase mehe järgmised eesmärgid on parandada maratoniaega kahe minutiga ja 2015 Pekingi MMi maratonil edukas tulemus, seejärel juba Rio de Janeiro olümpia. Tema treener on Jane Salumäe. Snezana Stoljarova on praktiseeriv spordipsühholoog, kes töötab sportlaste, treenerite ja lastevanematega eesmärkiga aidata kaasa sportlase soorituse optimiseerimisele ja tema eluoskuste arendamisele. Oma igapäevatöös, lisaks spordipsühholoogilisele nõustamisele, annab ta sotsiaal- ja spordipsühholoogia loenguid Tallinna Ülikoolis ja viib läbi treeneritele ja lastevanematele suunatud seminare ja töötubasid. Snezana omab ka isiklikku kogemust sportlasena saavutusspordis ning treeneritöös.

Toimumiskohaks Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut, Tondi 55, Tallinn. Loeng kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või registreerida otselingil. 

Registreerida võib end kogu TREENI TEADLIKULT sügisesele loengusarjale. Järgmiste teisipäevade loengud on:
30.09 Harrastussportlase jalatsivalik Jalatsispetsialist Rein Sokk
07.10 Hea kehaline ettevalmistus – pool tulemust talispordivõistlustel Suusatreener Jaanus Teppan
14.10 Toiduallergia või –talumatus? Laborispetsialist Kaidi Hunt
21.10 Jooksja treening võistlushooaja välisel ajal Jooksutreener Ahto Tatter
28.10 Vigastustest ja ülekoormusest taastumine abivahenditega Füsioterapeut Lauri Rannama