SportESTi telgis teostab ka jalaravispetsialist jalalaba digiuuringut, mis näitab ära kõrge ja normaalse jalavõlvi või lampjalgsuse, samuti aitab tulemus valida sobivat (jooksu)jalanõud. Uuring on kõigile tasuta. Soovituslik on digiuuring teha juba alates 4-ndast eluaastast. SportESTi telki mahuvad ka mitmed teised tervislikku sportimist propageerivad tegevused. Jagatakse praktilisi infovoldikuid venitusharjutustega ja alaseljavalusid ära hoidvate ja leevendavate harjutustega. Lisaks on jagatakse teavet spordivigastuste ennetamisest ja esmaabist, jala tervisest ja ohutust rattasõidust. Võimalik on saada ka tervisliku toitumise näidismenüü ja iganädalane 8-st kohustuslikust toiduainetegrupist koosnev menüüvalik. Lisaks on võimalik mõõta kätejõudu ja võrrelda saadud tulemusi normväärtustega. Seda samuti tasuta.

SportEST on loodud koostöös erinevate spordimeditsiini ning tugi- ja lisateenuseid pakkuvate asutustega. Peamiseks eesmärgiks on vähendada sporditraumasid, pakkuda kvaliteetset spordivigastuste ravi ja parandada taastumist. Klastri peamiseks eesmärgiks on eelkõige terviseedendus, kus läbi teavitustöö ja ühiste terviseteenuste komplekside väljatöötamise propageeritakse tervislikku sportimist sooviga vähendada sporditraumade arvu. Läbi Eesti-sisese spordimeditsiini teenustevõrgu arendamise ja süsteemsemaks muutmise tekib suutlikus hakata ka samasid teenuseid eksportima välisturgudele. Eesti on rahvusvaheliselt tuntud kui mitmekülgsete sportimisvõimalustega riik. Pakkudes treening- ja võistlusvõimaluste kõrvale ka kvaliteetseid ja kättesaadavaid spordimeditsiini teenuseid, suureneb Eestis treenimise ja võistlemise võimaluste pakkumine veelgi.

SportEST ja Delfiga koostöös on avatud Delfi.ee Spordi rubriigis alamkategooria Spordimeditsiin, kust on võimalik ammutada infot tervisliku sportimise ja spordimeditsiiniga seonduva kohta.

Spordimeditsiinialaseid artikleid, teenustest ja klastrist on võimalik lugeda www.sport.ee.

Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST on rahastatud EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist ning SEB Maijooksu raames ka Tallinna Spordi- ja Noorsooametist.