SportEST partnerite meditsiiniõed kontrollivad vererõhku ja teevad kiirteste verest (kolesterool, veresuhkur) ning normaalväärtustest kõrvalekalde puhul saab koheselt ka nõustamist. Jalaravispetsialist teostab jalalaba digiuuringut, mis näitab ära kõrge ja normaalse jalavõlvi või lampjalgsuse, samuti aitab tulemus valida sobivat (jooksu)jalanõud. Jalgratta spetsialist tutvustab võtteid, kuidas valida endale sobiv jalgratas ning kuidas muuta rattasõit maksimaalselt ohutuks.

SportEST telki mahuvad ka mitmed teised tervislikku sportimist propageerivad tegevused. Jagatakse praktilisi infovoldikuid venitusharjutustega ja alaseljavalusid ära hoidvate ja leevendavate harjutustega, Lisaks jagatakse teavet spordivigastuste ennetamisest ja esmaabist, jala tervisest ja ohutust rattasõidust. Soodushinnaga (-50%) pakutakse kaalu alandavaid ja energiat andvaid tervisekapsli ja infrapuna sauna seansse. Telgist on võimalik osta soodushinnaga ka värskelt ilmunud raamatut „Jooksu anatoomia“ ning saada infot eakamate inimeste mõeldud Tervise ja Liikumise loengute sarja kohta, 

Maratonialas on võimalik maratoni ja poolmaratoni läbinutel end vajadusel lasta kinesioteipida.

Täiesti uudse teenusena tutvustab SportEST labori- ja spordiarstide ning traumatoloogidega poolt välja töötatud vereanalüüsi põhist terviseuuringu paketti, mille abil saab tervisesportlane oma hetke tervislikust seisundist objektiivse ja ammendava pildi. Uus teenus sisaldab veenivere analüüsi põhjal üheteistkümne erineva verenäitaja (üldveri, veresuhkur, südame- ja veresoonkonna markerid, maksa näitajad, põhiliste mineraalide tase, lihastaastumine jne) analüüsi. Eesti Haigekassa hinnakirja järgi on tervisesportlase paketi hind 23 € (sh veenivere võtmine). Tervisesportlased saavad paketti tellida maratoni nädala järgselt Quattromed HTI laboris aadressiga Väike-Paala 1 (II korrusel) ja Spordimeditsiini SA-s. Laboriuuringute tulemuste valmimine võtab 2-3 tööpäeva, need saab tellija e-postiga.

SportEST telk asub maratoni Expo alal, mis asub on Vabaduse väljakul Kaarli parkimise platsil, Mosaiik kohviku ja Kaarli kiriku vahepealsel alal.

SportEST on loodud koostöös erinevate spordimeditsiini ning tugi- ja lisateenuseid pakkuvate asutustega. Peamise eesmärgiga vähendada sporditraumasid, pakkuda kvaliteetset spordivigastuste ravi ja parandada taastumist.

Jälgi spordimeditsiini uudiseid Delfist!

Spordimeditsiini klaster SportEST on rahastatud EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist.