Konverentsil esinevad rahvusvaheliselt tunnustatud lektorid USA-st, Portugalist, Saksamaalt, Itaaliast, Soomest, Hollandist, Poolast, Lätist, Leedust ja Eestist - kokku üle 30 lektori.

Põhiprogramm toimub 21. ja 22. augustil, kus keskendutakse eelkõige noor-, tipp-, nais-, harrastussportlaste sagedasematele terviseprobleemidele: ülekoormusvigastused (sh lastel ja noorukitel), vigastuste preventsiooni (korv-, jalgpalli, viske- ja heitealade jt esindajate näitel), noorsportlaste terviseuuringud, astma ja südameprobleemid, naissportlase triaad, vanemaealiste sportimine jne. Lisaks käsitletakse anti-dopingu-alaseid ning erinevaid spordifüsioloogia ja biomehaanikaga seotud teemasid.

Erilise tähelepanu pälvib ülekoormusvigastuste temaatika lastel ja noorukitel. Eraldi plenaarsessioon on pühendatud kehalise aktiivsuse olulisusele ja selle rollile haiguste ennetamisel ja ravil.

Homme, 20. augustil, toimub sporditraumatoloogia-alane sessioon Euroopa Sporditraumatoloogide Assotsiatsiooni toetusel ja praktiline töötuba.
23.augustil on treeneritele ja füsioterapeutidele suunatud esmaabi (sh peaajutraumade käsitluse) praktiline töötuba.
Lisaks on uudistoodetega esindatud valdkonna juhtivad ettevõtted.

Konverentsile on oodata üle 300 osaleja 20-st erinevast riigist, mis on seni toimunud Balti spordimeditsiini-alastest konverentsidest osavõtjate poolest suurim. Konverentsi korraldajateks on Tartu Ülikool, SA Tartu Ülikooli Kliinikum, Spordimeditsiini SA (Eesti Spordimeditsiini klaster), Eesti Spordimeditsiini Föderatsioon, Eesti Artroskoopia ja Sporditraumatoloogia Selts, Euroopa Sporditraumatoloogide Assotsiatsioon, Eesti Olümpiakomitee ja Rahvusvaheline Olümpiakomitee.

Konverentsi direktriss on dr Eve Unt. Korralduskomiteesse kuuluvad: dr Madis Rahu, dr Mihkel Mardna, dr Maie Tali, dr Rein Kuik, dr Agnes Mägi, dr Maie Ojamaa, dr Toomas Tein, dr Leho Rips, dr Aalo Eller, MSc Mati Arend, MSc Tauno Koovit, MSc Kirsti Pedak, dr Kaspar Rõivassepp, Mari Sööt ja Gerly Kedelauk.

Konverentsi info ja programm on leitav: